"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Θησαυρός 200εκατ. δολαρίων ανακαλύφθηκε σε γκαράζ

Θησαυρός 200εκατ. δολαρίων ανακαλύφθηκε σε γκαράζ στην Καλιφόρνια των Ηνωµένων Πο λιτειών. Πρόκειται για εξήντα πέντε γυάλινα αρνητικά φωτογραφιών  από τις πρώτες λήψεις του σπουδαίου φωτογράφου Ανσελ Ανταµς  που µέχρι σήµερα θεωρούνταν πως είχαν γίνει στάχτη σε πυρκαγιά του 1935, κατά την οποία καταστράφηκαν 5.000 πλακίδια.

Ο Ρικ Νορσίγκιαν, όπως ονοµάζεται ο ιδιοκτήτης του γκαράζ, αγόρασε πριν από δέκα χρόνια σε κούτες τα αρνητικά προς 45 δολάρια σε δηµοπρασία. Πρόκειται για γυάλινα αρνητικά µεγέθους 6,5 επί 8,5 ιντσών που απεικονίζουν τοπία του Εθνικού Δρυµού Γιοσέµιτι και του Σαν Φρανσίσκο και δεν έχουν τυπωθεί ποτέ.

«Είναι ένας χαµένος κρίκος στην ιστορία και την καριέρα του Ανσελ Ανταµς», δηλώνει ο γκαλερίστας Ντέιβιντ Στριτς.

Οι φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί από το 1919 έως τη δεκαετία του 1930, προτού ο Ανσελ Ανταµς, που θεωρείται µία από τις πλέον εµβληµατικές µορφές της αµερικάνικης και παγκόσµιας φωτογραφίας, γίνει διάσηµος. Δεν έχει γίνει γνωστό πώς κατέληξαν στη δηµοπρασία, αν και εικάζεται πως ο φωτογράφος που τα χρησιµοποιούσε για να κάνει µαθήµατα σε φοιτητές τα άφησε σε µία αποθήκη και µετά την καταστροφή της από πυργκαγιά τα εντόπισε ο έµπορος που τα έβγαλε στο σφυρί.

ΠΗΓΗ ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: