Τα νυχτοπούλια της Νέας Υόρκης
Οσοι κοιµούνται λίγες ώρες ή τους αρέσει το ξενύχτι, βρήκαν τρόπο να χρησιµοποιήσουν τις βραδινές ώρες δηµιουργικά. «Τα νυχτοπούλια της Νέας Υόρκης» δείχνουν τον δρόµο...
Μετά το πανεπιστήµιο, οι περισσότεροι κάνουν ό,τι µπο ρούν για να αποφύγουν τα ξενύχτια µελέτης. Οµως για κάποιους, ακόµα και µετά την αποφοίτηση οι ώρες κοντά στο ξηµέρωµα είναι οι πιο παραγωγικές. Αυτό ακριβώς οδήγησε την Αµπερ Λάµπκε και τον Αλαν Γκρινστάιν να ξεκινήσουν τα «Νυχτοπούλια της Νέας Υόρκης», µια οµάδα µελέτης για επιχειρηµατίες και προγραµµατιστές software που συγκεντρώνονται κάθε Τρίτη στις 10 το βράδυ έως τις 4 τα ξηµερώµατα. «Ο σκοπός µας είναι να µαζευόµαστε, να δηµιουργούµε, να εµπνέει ο ένας τον άλλον, να ανταλλάσσουµε απόψεις και να προχωράµε τη δουλειά µας», λέει η Λάµπκε. «Είναι έξι ώρες δηµιουργικού χρόνου και ο καθένας µας βρίσκεται ανάµεσα σε άλλους δηµιουργικούς ανθρώπους κάνοντας συναρπαστικά πράγµατα».
Αν και οι συναντήσεις τους άρχισαν µόλις τον Απρίλιο, η τάση εξαπλώθηκε γρήγορα, µε παρόµοιες εβδοµαδιαίες συγκεντρώσεις σε καµιά δεκαριά άλλες πόλεις µετα ξύ των οποίων το Σαν Φρανσίσκο, η Βοστώνη, η Στοκχόλµη και η Μελβούρνη. Στη Νέα Υόρκη περίπου 20 άτοµα εξοπλισµένα µε λάπτοπ και καφεϊνούχα ποτά συγκεντρώ νονται σε ένα γραφείο και περνάνε µια νύχτα δουλειάς. Κάποιοι όπως ο Γκρινστάιν, επικεφαλής σχεδιασµού στο βιντεο-site Βlip.tv, είναι εκεί για να εργαστούν πάνω σε κάποια µικρά κοµµάτια της δουλειάς που δεν πρόλαβαν στη διάρκεια της ηµέρας. Αλλοι, όπως ο Μπραντ Σµιθ, συνιδρυτής του Virb, µιας υπηρεσίας που βοηθά όσους θέλουν να δηµιουργήσουν γρήγορα ιστοσελίδες, βρίσκονται εκεί για να απαντήσουν στην ηλεκτρονική αλληλογραφία τους που έχει συσσωρευτεί τις προηγούµενες ηµέρες.
Οι περισσότεροι συµµετέχοντες βουλιάζουν στις πολυθρόνες και βυθιζονται στις σκέψεις τους µπροστά στις οθόνες. Οµως κάποιοι µιλούν, κάποιοι ακούν µουσική και κάποιοι άλλοι µοιράζονται φαγητό. Οι συµµετέχοντες µιλάνε για ένα πνεύµα συνεργασίας και συντροφικότητας που υπάρχει όλη τη νύχτα κάτι που συχνά δεν υπάρχει στη διάρκεια της ηµέρας στα γραφεία.
«Επίσης, ανταλλάσσουµε δεξιότητες», εξηγεί ο Τζόναθαν Βέγκενερ που δηµιουργεί εφαρµογές για κι νητά. «Κάτι που µπορεί εµένα να µου πάρει τρεις ώρες ο διπλανός µου µπορεί να το φτιάξει σε δύο λεπτά».
Η οµάδα ξεκίνησε µε ένα µήνυµα του Γκρινστάιν στο Τwitter τον Απρίλιο, µε το οποίο ρωτούσε αν ενδιαφέρεται να πάρει κάποιος µέρος σε µια οµάδα εργασίας. «Στο σπίτι χαζεύω, µε παίρνει ο ύπνος, ανοίγω τηλεόραση και καθυστερώ χωρίς να κάνω τίποτα από όσα θέλω», εξηγεί. «Σκέφτηκα λοιπόν ότι πρέπει να υπάρχουν και άλλοι που να έχουν το ίδιο πρόβληµα. Και έτσι καταλήξαµε να µετατρέψουµε τα άσκοπα ξενύχτια σε δηµιουργία».
ΠΗΓΗ ΤΑ ΝΕΑ
Ετικέτες
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ,
ΑΝΑΠΤΥΞΗ,
ΚΟΣΜΟΣ,
ΠΑΡΑΔΟΞΑ,
ΤΑ ΝΕΑ
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου