"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Συγγενής του Ακη ο ιδρυτής της offshore Torcaso

Ξάδελφος του Aκη Τσοχατζόπουλου, ονόματι Ν. Ζίγρας, ήταν ο ιδρυτής της offshore εταιρείας TORCASO, η οποία εμφανίζεται να έχει συναλλαγές με τη Μονή Βατοπεδίου και ήταν ο αρχικός ιδιοκτήτης του επίμαχου ακινήτου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου που πέρασε στη συνέχεια στην κατοχή του πρώην υπουργού.

Αυτό αποκάλυψε χθες ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής που διερευνά το σκάνδαλο του Βατοπεδίου ο επικεφαλής της Επιτροπής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, Στ. Γκρόζος. Η συγκεκριμένη συγγένεια προκύπτει από το γεγονός ότι μητέρα του κ. Ζίγρα είναι η κυρία Σμάρω Τσοχατζοπούλου, θεία του Ακη Τσοχατζόπουλου. Ο κ. Γκρόζος μάλιστα είπε ότι δεν προκύπτει από τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει πως ο Γ. Σαχπαζίδης δεν ήταν ποτέ ιδιοκτήτης της TORCASO.

Εν τω μεταξύ, στο κενό πέφτει η προσπάθεια από τη Ρηγίλλης να εμφανιστεί η ΝΔ ως θύμα σκευωρίας από το ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση του Βατοπεδίου. Κληθείς εσπευσμένα χθες αργά το βράδυ στην Εξεταστική, ο επικεφαλής του Σώματος Ορκωτών Εκτιμητών Ι. Μουρμούρας επέμεινε στις θέσεις που είχε διατυπώσει στο έγγραφό του προς τον υπουργό Οικονομικών για τη ζημία που υπέστη το Δημόσιο από τις ανταλλαγές με ευθύνη της ΚΕΔ (και όχι του ΣΟΕ), ανατρέποντας τη «γαλάζια» επιχειρηματολογία ότι δεν υπήρξε ζημία.

Νωρίτερα στην κατάθεσή του ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Α. Γαβριηλίδης, παρέδωσε στην Επιτροπή σε ηλεκτρονική μορφή το μετοχολόγιο του ομίλου MIG, συμφερόντων του Α. Βγενόπουλου, στο οποίο περιλαμβάνονται και οι επίμαχες ημερομηνίες των επενδύσεων της Μονής με τα χρήματα που πήρε με τη μορφή δανείου από τη Marfin. Επίσης ο κ. Γαβριηλίδης δήλωσε πως δεν υπήρχε χειραγώγηση ούτε ένδειξη χειραγώγησης των μετοχών ΟΤΕ και MIG όταν έγινε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

πηγη ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: