"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Νέα έρευνα για κινητά και καρκίνο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Νέα έρευνα, διάρκειας πέραν της δεκαετίας, η οποία εξετάζει τη σχέση ανάμεσα στη χρήση κινητού τηλεφώνου και μακροπρόθεσμων προβλημάτων υγείας, όπως είναι ο καρκίνος και ορισμένες νευρολογικές ασθένειες, δόθηκε στη δημοσιότητα σε πέντε χώρες, τη Βρετανία, τη Φινλανδία, την Ολλανδία, τη Σουηδία και τη Δανία.

Πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 250.000 ατόμων, ηλικίας 18 έως 69 ετών, και θεωρείται η μεγαλύτερη του είδους της. Οπως δήλωσε ο καθηγητής Πολ Ελιοτ, ερευνητής στο Ιμπίριαλ Κόλετζ του Λονδίνου, οι προηγούμενες έρευνες υπήρξαν καθησυχαστικές, αλλά η διάρκειά τους αφορούσε μία δεκαετία. «Πολλοί καρκίνοι κάνουν δέκα και δεκαπέντε χρόνια για να εμφανίσουν τα πρώτα συμπτώματα», δήλωσε ένας άλλος καθηγητής-ερευνητής, ο οποίος τόνισε ότι εξ αυτού και μόνο δεν μπορούμε να αποκλείσουμε την πιθανότητα να υπάρχει κάποια σχέση.

ΠΗΓΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: