"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Η ατυχία να ψαρεύεις στα Ψαρά...( Ή φοβού τον Ερντογάν και δώρα φέροντα...)

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Διαβάσαμε με «έκπληξη» την είδηση:

Η Άγκυρα με ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε στις 12:34 15/4/2010, αρνείται στην Ελλάδα το δικαίωμα να προχωρήσει σε αποστολή έρευνας και διάσωσης του άτυχου ψαρά που αναζητουσαν από τις 24/4/2010 στην περιοχή των Ψαρών, με την αιτιολογία ότι η αρμοδιότητα έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο πέραν του 25ου Μεσημβρινού, και ειδικότερα στην περιοχή των Ψαρών, ανήκει στην Τουρκία! H NOTAM εκδόθηκε την ίδια ώρα που ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου διαβεβαίωνε τη γ.γ. του ΚΚΕ στη Βουλή Αλέκα Παπαρήγα ότι «δεν υπάρχει θέμα διχοτόμησης του Αιγαίου στον 25ο Μεσημβρινό». Είναι τόσο προκλητική αυτή η κίνηση, που σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η όλη υπόθεση αφορά τη διάσωση ενός ανθρώπου, αγγίζει τα όρια της χυδαιότητας και αδιαφορίας για την ανθρώπινη ζωή.

Η Άγκυρα υποστηρίζει στη ΝΟΤΑΜ που εξέδωσε ότι η περιοχή (τα Ψαρά!), σε ό,τι αφορά την έρευνα και διάσωση, είναι τουρκικής αρμοδιότητας. Προφανώς έχουν μείνει στην εποχή που τα Ψαρά ήταν τμήμα της οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Οι έρευνες στην ευρύτερη περιοχή των Ψαρών ξεκίνησαν όταν ένας 69χρονος ψαράς έφυγε τα ξημερώματα με το σκάφος του, αλλά αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας δεν είχε επιστρέψει και η οικογένειά του ενημέρωσε το Λιμενικό.

Τώρα πέρα από «των Ψαρών την ολόμαυρη ράχη» προκύπτουν και των Ψαρών τα τριγύρω πελάγη…

«Μέχρι στιγμής δεν έχει εκδοθεί από το υπουργείο Εξωτερικών καμία ανακοίνωση για την κίνηση της Τουρκίας...» διάβαζα την περασμένη Δευτέρα.

Προφανώς αγαπητοί μου. Οι άνθρωποι προετοιμάζουν την έλευση του Ερντογάν-εφέντη στην Αθήνα στα τέλη Μαΐου, μετά Βαΐων και κλάδων. Είναι δυνατόν να βγάλουν τσιμουδιά για οτιδήποτε θα τους χαλάσει τη φιέστα και τη ΝΕΟ-ΥΠΟΤΑΓΗ;

Μετά την έλευση του ΔΝΤ, που η ίδια η κυβέρνηση του ΑΝΟΙΞΕ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ τον δρόμο, ο Γιωργάκης και ο φον Δρούτσας υποδέχονται και τον Ερντογάν. Μετά τα όργανα του διεθνούς καπιταλισμού, τους ΑΡΧΙΚΛΕΦΤΕΣ του πλανήτη, παίρνουν σειρά οι ΝΕΟ-ΟΘΩΜΑΝΟΙ (κουβαλώντας συν τοις άλλοις στις βαλίτσες τους και το μοίρασμα του Αιγαίου κάθετα στον 25ο Μεσημβρινό). Απομένουν μόνον οι Σκοπιανοί για να κλείσει το παζλ της κήρυξης της χώρας ως ΑΝΟΧΥΡΩΤΗΣ διά χειρός Γιωργάκη…

«Τι γυρεύει τέτοιαν ώρα
Ο ΠΑΣΑΣ μέσα στη χώρα;»
(παραλλαγή ρεμπέτικου)

Δεν υπάρχουν σχόλια: