"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Και οι... κηδείες στον επόμενο!

Tης Γιωτας Συκκα

Είναι φανερό πια. Τα χρέη και οι εκκρεμότητες που άφησαν οι προηγούμενοι υπουργοί στο υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού είναι πολλά. Σε μερικούς οργανισμούς, μάλιστα, δεν έχουν βρει ακόμη τον ακριβή αριθμό. Στον ΟΠΕΠ, για παράδειγμα, συνεχίζουν να ερευνούν το χρέος, το ύψος του οποίου δεν γνωρίζει ούτε η ηγεσία του υπουργείου.

Πού είναι εκείνη η περίφημη ευκινησία που μας υπόσχονταν ότι θα είχε ο οργανισμός στο ξεκίνημά του; Τα προϊόντα και τα πωλητήρια; Γιατί οι προμηθευτές έχουν τρελαθεί να περιμένουν, όσο για τα πωλητήρια, οι υπάλληλοι στο Μουσείο της Ακρόπολης δεν ξέρουν τι να απαντήσουν στο κοινό για τις ελλείψεις.

Στο μεταξύ, άλλοι υπολογίζουν το κόστος του ΕΚΕΘΕΧ. Αφού το έφτιαξαν, στην πορεία είδαν ότι δεν τους συμφέρει. Τώρα κοιτάνε αν μπορεί να αξιοποιηθεί το προσωπικό όταν παγώσει ο οργανισμός, αλλά και πώς να εξασφαλίσουν τα 60.000 που χρωστάει το Κέντρο Μελέτης και Ερευνας του Ελληνικού Θεάτρου - Θεατρικού Μουσείου στο ΙΚΑ. Βραχνάς και τα ενοίκια του κέντρου.

Χάος και με τις επιχορηγήσεις που κανείς δεν γνωρίζει αν θα δοθούν, γιατί έτσι όπως το πάει το υπουργείο και δεν ανακοινώνει τι έχει σχεδιάσει, τελειώνει όπου να ’ναι κι αυτή η θεατρική περίοδος. Προσθαφαιρέσεις και στη Λυρική Σκηνή. Μετά τη χαρά για την εξασφάλιση του 1 εκατ. ευρώ, κοιτάνε τι θα πράξουν με τα υπόλοιπα 13 εκατ.

Στο μεταξύ, στην Αρχαιολογική Υπηρεσία κάποιοι άλλοι εξετάζουν τις μελέτες ωρίμανσης τις οποίες το ΚΑΣ κάνει «διπλοβάρδιες» να εγκρίνει, μήπως και ενταχθούν όλες στο ΕΣΠΑ.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτά με τα οποία καταπιάνονται τα στελέχη που έγιναν λογιστές για να τα βολέψουν όλα, στο ΥΠΠΟΤ.

Εχουν και τις κηδείες.

Οκτώ απλήρωτες τους άφησαν οι προκάτοχοί τους, προίκα από το 2005, με συνολικό χρέος γύρω στα 30.000 ευρώ. Αφού δεν είχαν τα χρήματα, τι τα ήθελαν τα κουβαρνταλίκια; Μήπως είναι ευκαιρία να ξαναδούν το θέμα κηδεύουμε με τα λεφτά των άλλων;

πηγη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: