"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Ο Μηχανισμός Στήριξης


Δε ξέρω πια αν παρακολουθώ μία δραματική κωμωδία ή ένα κωμικό δράμα καθώς, ένα μία νέα ομάδα ηθοποιών, που είναι σαν να βγήκαν από κωμωδίες του βωβού κινηματογράφου, πάνε κι’ έρχονται, ανακοινώνουν και δηλώνουν, κατηγορούν και κατηγορούνται για το ποιος έβλαψε περισσότερο το βασίλειο.

Εσείς φταίτε λέει ο Πράσινος. Όχι εσείς, λέει ο Γαλάζιος. Γαλάζιοι και Πράσινοι την ίδια βλάβη έχουν κάνει λέει ο Κόκινος. Μην είστε τόσο βέβαιοι λέει ο Λιλά.

Πέντε ήταν οι υπεύθυνοι απ’ τη “μεταπολίτευση” και μετά κι’ είχαν/έχουν όνομα και επώνυμο. Αυτοί και οι πολιτικές τους άφεραν τη χώρα στο σημείο που βρίσκεται σήμερα, δούλα των Αργυραμοιβών και των κάθε λογής Ερπετοειδών.

Αν υπάρχει σωτήρια;Δε νομίζω. Τα τρένα με προορισμό την ευτυχία περάσαν κι΄απομένει ένα που γράφει “ΔΝΤ” με μηχανοδηγούς τους ίδιους που γονάτισαν τη χώρα.

Τι αξία έχουν πια οι αναλύσεις και οι πολιτικές “τοπθετήσεις”, οι “δράσεις” και οι αντιδράσεις κι’ όλα τα άχρηστα και νεοταξίτικα που ακούω και διαβάζω. Την Ελλάδα κυβερνάει ο Στρος Κάν κι’ είχε δίκιο η Μπενάκη όταν έλεγα ότι, “στα χρόνια της προεδρίας του η Ελλάδα μπορεί να χάσει τμήμα της εθνικής κυριαρχίας”.

Θα πληρώσει κανείς απ’ τους 5; Τι είναι αυτά που σκέπτεστε… Η χώρα κι’ ότι έχει απομείνει απ’ τον λαό θα πληρώσουν. Άλλωστε  πλέον έχουμε ταυτότητα με βιομετρικά, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και, όπως δήλωσε η Γλωσσοδέτης, “κάρτα υγείας του πολίτη”
Κυρίες, κύριοι… Η Νέα Τάξη είναι εδώ. Enjoy!

Δεν υπάρχουν σχόλια: