"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΑΡΙΣΤΕΡΟΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΟΠΛΗΚΤΟ ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Tι θα συνέβαινε στην Ελλάδα αν επικρατούσαν τα ινδάλματα του Αλέξη και της Ζωής

Γράφει το ΑΝΤΙΝΕWS


Όλοι έχουν δει τις τελευταίες ώρες το επεισόδιο που έστησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου με την κοινοτική επίτροπο Κορίνα Κρέτσου, εκ Ρουμανίας ορμώμενη. 


Περί της συμπεριφοράς της τέως προέδρου της Βουλής του ΣΥΡΙΖΑ (μην το ξεχνάμε αυτό) δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά.  


Τα πάντα κινούνται στη σφαίρα της ψυχιατρικής, οπότε δεν είμαστε ειδικοί περί αυτού.


Όμως, το επεισόδιο που έγινε, και ειδικά η απάντηση που έδωσε η Κρέτσου στην ελληνίδα... Εβίτα Περόν δημιουργεί ένα πεδίο συζήτησης. «Αν δεν σας αρέσει να ζείτε εδώ στην Ελλάδα, ελάτε στη Ρουμανία. Εμείς είχαμε δικαίωμα να βλέπουμε δύο ώρες μόνο τηλεόραση», είπε η επίτροπος θυμίζοντας τις συνθήκες που επικρατούσαν στο πρώην κομμουνιστικό καθεστώς του Τσαουσέσκου.


Είναι πράγματι μια εξαιρετικά σημαντική απάντηση, αν και έγινε υπό το αίσθημα της οργής αφού δεν υπάρχει άλλος τρόπος να αντιμετωπίσεις έναν άνθρωπο με εμμονές και οράματα που κάνει μπούγιο για να κερδίσει λίγα λεπτά από τη δημοσιότητα που έχασε.


Όπως και είναι λίγο εκνευριστικό να μας κουνάνε το δάκτυλο οι ξένοι, αν κι έχουμε σοβαρό μερίδιο ευθύνης για το πώς καταντήσαμε τη χώρα ώστε όποιος πατάει το πόδι του εδώ να μας ξεσκίζει και να μας κάνει να αισθανόμαστε ταπεινωμένοι.


Η περιγραφή όμως της κομμουνιστικής Ρουμανίας και πώς ζούσαν τότε αλλά και της σημερινής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα είναι όλα τα λεφτά. Και ας ρίξουν μια ματιά όλοι όσοι πιστεύουν ότι η Ελλάδα είναι περιούσια χώρα, κάποιοι τη ζήλεψαν και θέλουν να την καταστρέψουν.


Κι όλες εκείνες οι θεωρίες συνωμοσίας και οι ψεκασμοί που τις ρίχνουν οι λαϊκιστές για να ταΐζουν τον κόσμο με σανό. Ας πάμε λοιπόν στη Ρουμανία να δούμε πώς ζούνε εκεί και μετά ας μιλήσουμε για τις μίζες που φαγώθηκαν, για τα δισεκατομμύρια που δεν χρησιμοποιήθηκαν για την ανάπτυξη της χώρας, για τη ρεμούλα δεκαετιών σε όλους τους τομείς, για τους κομματικούς στρατούς που φτιάχνουν όλοι και για τον δημόσιο τομέα που διογκώνεται ανάλογα με την εκλογική πελατεία.


Αν η Ελλάδα δεν είχε τον τουρισμό, έτσι όπως τα κατάφερε όλα αυτά τα χρόνια, σαν την Ρουμανία θα ήταν σε φτώχεια και εξαθλίωση.


Όμως, ευτυχώς για τη χώρα μας που είχε και Δημοκρατία, κι όχι ένα στυγνό κομμουνιστικό καθεστώς το οποίο είχε στήσει μια κομματική νομενκλατούρα και έτρωγε στην υγεία των κορόιδων. Στη Ρουμανία του Τσαουσέσκου η φτώχεια, ο φόβος και η αγωνία για το μέλλον ήταν κυρίαρχα στοιχεία επί δεκαετίες. Μια χώρα απομονωμένη που λειτουργούσε με κανόνες... Σοβιετίας που μόλις τα τελευταία χρόνια έχει βγει από το καβούκι της, εκσυγχρονίζεται, δέχεται επενδύσεις και ανεβάζει το βιοτικό επίπεδο των πολιτών.


Γιατί είναι ελεύθερη χώρα, κι όχι κομμουνιστικό καθεστώς


Για σκεφτείτε πώς θα ήταν η Ελλάδα με έναν δικό της... Τσαουσέσκου


 Όπως πιθανότατα...
 θα ήθελε να είναι η... αστή και καλοβολεμένη κυρία Κωνσταντοπούλου αλλά και οι αριστεροί με γεμάτες τσέπες του ΣΥΡΙΖΑ.


Όσοι θέλουν την Ελλάδα απομονωμένη, μακριά από την ΕΕ και με κλειστά σύνορα να τρώει... μπομπότα και φασόλια και να μην μπορεί να πάει στο εξωτερικό, όπως γινόταν δηλαδή πριν από 30-40 χρόνια, ας πιστέψει όλους αυτούς που λένε να βγούμε από το ευρώ.


Όσοι θέλουν λοιπόν ας πάνε στη Ρουμανία, το καλύτερο «μπορντέλο» των Βαλκανίων, για να καταλάβουν τι θα συνέβαινε στην Ελλάδα αν επικρατούσαν οι πρόγονοι του Αλέξη και της Ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: