"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΥΠΑΡΚΤΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ: Ολα τα φώτα στην πασοκάρα!

Ποια Γαλλία, ποιο Μπρέξιτ και ποιος Τραμπ, Πούτιν,Ασαντ και Ερντογάν μπορεί να πιάσει μια χαρτωσιά μπροστά στη Φώφη...

Καμιά φορά ξεχνιόμαστε κι εμείς. Αντί να έχουμε τον νου μας στραμμένο στην πασοκάρα, ασχολούμεθα με τα τιποτένια, τα μηδαμινά, αυτά που δεν αξίζουν ούτε μονόστηλο σε τοπική εφημερίδα που κυκλοφορεί μόνο όποτε προκηρύσσονται δημοτικές εκλογές.Εδώ ανάμεσά μας σουλατσάρουν ολόκληρος ΓΑΠ, ολάκερος Βενιζέλος, μια πλήρης Φώφη, ένας ολόγιομος Σημίτης κι ένας φουλ κομπλέ Τσουκάτος με κάτι μπράτσα να (!) -με το συμπάθιο- από το κουβάλημα των μετρητών της Siemens κι εμείς έχουμε αρχίσει, δίχως να τελειώνουμε, την κοπτοραπτική με τα διεθνή. 


Αν δεν υπήρχε ο Αντρέας, δεν θα έτρωγε ο κόζμος (με ζ παρακαλώ το κόζμος, είναι σοσιαλιστική η γραφή) κρέας.  


Ο κόζμος μαζί με τον Πάγκαλο έφαγε το κρέας αμάσητο, το χώνεψαν και πήραν και κιλά, κι όλοι εμείς πληρώνουμε τον λογαριασμό. Γι' αυτό πρέπει, όποτε υπάρχει είδηση ΠΑΣΟΚ να μεταδίδεται όπως της αρμόζει. Σε έκτακτο δελτίο, σε πρωτοσέλιδο θέμα εφημερίδος, σε φλασαριστή διαδικτυακή ανάρτηση με χρώματα, μουσικές και όλα όσα τραβούν την προσοχή.

 

Λοιπόν, είναι γεγονός. Επειδή το σουξέ ήταν μεγάλο και ο πολιτικός λόγος του έγινε κυριολεκτικά ανάρπαστος, η σχετικά νέα διεύθυνση του καταστήματος αποφάσισε περαιτέρω ανακαίνιση. 


Καλά καταλάβατε, η Φώφη Γεννηματά έκανε την αποφασιστική κίνηση στην παγκόσμια πολιτική σκακιέρα και...


 προκήρυξε συνέδριο του κόμματος, το οποίο θα γίνει τέλος Ιουνίου.  


Μετά το συνέδριο ακολουθούν μπάνια και αστακομακαρονάδες δίπλα στο κύμα, με τις δαγκάνες του αστακού να κείτονται ράθυμες πάνω στην αενάως συμβολική κόκκινη σάλτσα και ένα μακαρόνι μονάχο του να έχει σχηματίσει το σύμβολο του απείρου, το οποίον στα αγγλικά λέγεται «τεμπέλικο 8», διότι θυμίζει 8 που ξάπλωσε και είναι αυτό: ∞.

 

Φαντάσου ένα μακαρόνι να έχει σχηματίσει το σύμβολο του απείρου σε μόλις καταναλωθείσα αστακομακαρονάδα πασοκτζή και πήγαινε μετά να πληρώσεις ΕΝΦΙΑ, αντιδραστικέ δεξιέ, που τολμάς και μιλάς για το κόμμα του λαού, που έφερε το Δουνουτού.  


Α, και το σύνθημα που έριξε η Φώφη για το συνέδριο; 


Απίστευτα πρωτότυπο: «Πάμε όλοι μαζί Μπροστά!»

 

Πάντα τέτοια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: