"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Ούτε μία δήλωση συμπάθειας για τα θύματα του Μαδούρο...



Στην χώρα του Μαδούρο οι κομμουνιστές ψάχνουν να βρουν τους παραστρατημένους πολίτες που έχασαν τον δρόμο τους και στράφηκαν κατά της επανάστασης, προκειμένου να τους απαλλάξουν από την αποστολή τους. Τρεις ήταν οι νεκροί κατά τις χτεσινές διαδηλώσεις στην Βενεζουέλα.


 Στην Αθήνα οι θαυμαστές του καθεστώτος των δολοφόνων δεν έχουν τολμήσει ούτε μία δήλωση συμπάθειας στους νεκρούς...


Θέλησαν να κάνουν την Ελλάδα Βενεζουέλα. Η Βενεζουέλα ήταν το πρότυπό τους. Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έχει τοποθετηθεί επί του θέματος με δημόσιες δηλώσεις του. Το έχει κάνει μάλιστα πριν από τις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 κι έτσι δεν μπορεί να του πει κανείς ότι παραπλάνησε και πάλι τον λαό και τους πνευματικούς ανθρώπους που τον στήριξαν. Κατά πάσα πιθανότητα η Βενεζουέλα εξακολουθεί να είναι το πρότυπο της Αριστεροδεξιάς μας κυβέρνησης. Δεν έχουμε δει ούτε μία δήλωση συμπάθειας για τους ανθρώπους που έπεσαν νεκροί, διεκδικώντας περισσότερη δημοκρατία.


Στην Ελλάδα που έχουν γίνει εκατοντάδες διαδηλώσεις συμπαράστασης σε οποιοδήποτε κίνημα αντίστασης στον πλανήτη, η θλιβερή κατάσταση στην Βενεζουέλα δεν προκαλεί ούτε καν μία δήλωση.  


Προφανώς το αίμα των πολιτών της Βενεζουέλας έχει άλλο χρώμα, δεν είναι κόκκινο...


Η Βενεζουέλα μας απασχολεί και θα συνεχίσει να μας απασχολεί επειδή αποτέλεσε πρότυπο για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν τους άρεσε η Ελλάδα της Ευρώπης και θέλησαν την Ελλάδα της Βενεζουέλας. Και δεν έμειναν στα λόγια! Η προσπάθεια άλωσης των Μέσων Ενημέρωσης στην Ελλάδα είναι ο ίδιος ακριβώς με εκείνη που ακολουθήθηκε (και πέτυχε) στην Βενεζουέλα των Τσάβες και Μαδούρο.  


Η Βενεζουέλα δεν ήταν απλά και μόνο ο “ιδεολογικός φάρος” τους. 


Ήταν... 
πολλά περισσότερα πράγματα και εξακολουθεί με κάποιον τρόπο να τους “δεσμεύει”. 


Σε τέτοιον βαθμό που δεν τολμούν να πουν το παραμικρό. Όχι για το καθεστώς Μαδούρο (εφόσον δεν θέλουν να χάσουν τους λίγους πολιτικούς φίλους που έχουν σε αυτό τον κόσμο), αλλά για τα θύματα. Να εκφράσουν την λύπη τους. Τουλάχιστον αυτό...


Πρώτα ο άνθρωπος! Φυσικά! Αλλά σημασία γι’ αυτούς έχει ποιος άνθρωπος. Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι σε δευτερεύουσα μοίρα. Ή αυτοί ή εμείς είχε πει ο κ. Τσίπρας. Το ίδιος λέει και ο Μαδούρο. 


Η απόσταση που μας χωρίζει από την Βενεζουέλα της κόκκινης χούντας δεν είναι μακρινή...

Δεν υπάρχουν σχόλια: