"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Και η Λυδία Κονιόρδου απαντά με δελτίο Τύπου για τους διορισμούς στη ΔΕΗΜε ένα ιδιαίτερα επιθετικό δελτίο Τύπου, που θυμίζει τόσο ως προς την μορφή, όσο και ως προς την επιχειρηματολογία το αντίστοιχο του υπουργείου Μεταφορών, απάντησε η Λυδία Κονιόρδου στην ομοβροντία επικρίσεων που ξεσήκωσαν οι μαζικοί διορισμοί στην ΔΕΗ, εργαζομένων στον τομέα της Αρχαιολογίας.


Η κυρία Κονιόρδου κάνει ιδιαίτερη αναφορά στη σχέση του ηλεκτρικού με την αρχαία Ελλάδα, υπενθυμίζοντας ότι ο Προμηθέας ήταν εκείνος που έδωσε το ρεύμα στους ανθρώπους και γι’ αυτό τιμωρήθηκε από τους δανειστές.


Σε άλλο σημείο κάνει αναφορά στην απαρχαιωμένη μέθοδο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με τον λιγνίτη, μια μέθοδο που ως απαρχαιωμένη έχει απόλυτη ανάγκη τους αρχαιολόγους, ενώ δεν παραλείπει να υπενθυμίσει πως το κόστος των νέων διορισμένων θα επιβαρύνει μόλις με 10 ευρώ τον κάθε καταναλωτή.


Τέλος η υπουργός Πολιτισμού ειρωνεύεται τους πολιτικούς της αντιπάλους ρωτώντας (ρητορικά): «ποιος νοιάζεται ότι με 2.338 διορισμούς θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ σίγουρους ψήφους για να μην ξεπουλήσει την ΔΕΗ ο Μητσοτάκης;», παραπέμποντας στο  πρωτοσέλιδο της Αυγής που αποκάλυψε τα σχέδια του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


«Εξάλλου», καταλήγει η Λυδία Κονιόρδου, «αρχαιολόγους έχουν σε όλες τις μεγάλες εταιρίες ηλεκτρισμού του πλανήτη».(Σημείωση: Το κείμενο αυτό και η φωτογραφία που το συνοδεύει, αποτελούν προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε τα υπεύθυνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: