"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΟΠΛΗΚΤΟ ΚΗΦΗΝΑΡΑΔΙΚΟ: Ο κομματικός στρατός των εργατοπατέρων στον δρόμο του γιαουρτιού..."Ούτε μια δραχμή στον Νιάρχο τον ληστή..." έσκουζαν οι ντουντούκες και οι αριστεροί εργατοπατέρες το 1985 που κρατικοποιούσαν τον Σκαραμαγκά. Τώρα "σπρώχνονται" για μια θέση στο Ίδρυμα Νιάρχος. 


 "Έξω ο κλέφτης ο Ανδρεάδης" ξελαρυγγιάζονταν για να κάνουν κρατικά τα ναυπηγεία Ελευσίνας. "Διώξτε τους Κινέζους από τον Πειραιά" ξεφώνιζαν λιποθυμώντας... Τα κατάφεραν!!! Ο ΣΥΡΙΖΑ τους μαθαίνει Κινέζικα, Γερμανικά και Ρώσικα...Οι Κινέζοι στα λιμάνια και στα ναυπηγεία του νότου. Οι Ρώσοι και οι Γερμανοί στον Βορά και στα Βαλκάνια. Και οι εργατοπατέρες επιστρέφουν στην τραγιάσκα...Οι κρατικοί συνδικαλιστές που βρέθηκαν εντός των "τειχών" της Βουλής ήταν οι "οραματιστές"... των επαγγελματιών του κλάδου... Βολεύτηκαν και θα παραμείνουν στο πολιτικό "οχυρό" της Βουλής όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει στα αριστερά...Μετά τις εκλογές του 2018 θα αγνοείται η τύχη τους... Ό,τι κέρδισαν –κέρδισαν.. Το όνειρο τελειώνει μαζί με την Συριζαική αρλουμπολογία και την τριτοκοσμική τακτική του παλαιού ΠΑΣΟΚ που αντέγραψαν τα συνδικάτα και της Ν.Δ. Οι άλλοι, όπως και ο παντός χρώματος και αποχρώσεων κομματικός στρατός 25-30.000 "αγωνιστών" που "επιβραβεύθηκαν" με μπάσιμο από πόρτες και παράθυρα στις ΔΕΚΟ, να ετοιμάζονται για μαύρη πέτρα...Μαύρη πέτρα... γιατί το κράτος τελειώνει στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ. Και δεν πρόκειται να γυρίσει πίσω ακόμη και στη Δεύτερη Παρουσία... αν πείσουν Θεούς ή δαίμονες να φέρουν πίσω τον Λένιν ή τον Στάλιν...Οι Κινέζοι δεν έφεραν τα λεφτά τους στην Ελλάδα να τα χάσουν. Η Cosco σε 2-3 χρόνια θα κουμαντάρει τον Πειραιά, τον Ασπρόπυργο, την Ελευσίνα και το παράλιο κομμάτι του Λεκανοπεδίου Αττικής, αλλάζοντας οτιδήποτε λέμε σήμερα διαμετακομιστικό Κέντρο Αττικής. Θα πάρουν και τον Σκαραμαγκά (το εμπορικό μέρος αρχικά) και ό,τι άλλο θα τους παρακαλέσουμε εμείς από εδώ και πέρα. 


Θα τους παρακαλέσουμε γιατί όπως είπε τη Δευτέρα και ο υπουργός Στέργιος Πιτσιόρλας (που ανοικτά αντιτίθεται στον κρατισμό) η κυβέρνηση (άρα και ο ΣΥΡΙΖΑ) βλέπει ήδη τα πρώτα θετικά σημάδια από το επενδυτικό έργο της Cosco. Οπότε το Υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων που αποτελεί (στη συμφωνία της τρέχουσας αξιολόγησης) κορυφαίο προαπαιτούμενο δεν έχει να πονοκεφαλιάσει με τα ναυπηγεία. Άλλωστε η συμφωνία με την Cosco είναι σε προχωρημένες κουβέντες. Και τι θα κάνει ο Μητσοτάκης ως πιθανός πρωθυπουργός της χώρας από το 2019. Θα ανατρέψει τις ιδιωτικοποιήσεις του ΣΥΡΙΖΑ ή θα ακυρώσει τις συμφωνίες για τα ναυπηγεία, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, και τις μαρίνες μαζί με τις κρατικές τουριστικές εγκαταστάσεις που θα διαδεχθούν τις πωλήσεις άλλων ΔΕΚΟ; Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να μην ψηφίσει τα μέτρα που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Τσίπρας με την δεύτερη αξιολόγηση, αλλά θα τα εφαρμόσει μέχρι κεραίας...Τα μέτρα Τσίπρα για ιδιωτικοποιήσεις, διάλυση του εργατοπατερισμού,  και κατάργηση κάθε συντεχνιακής κατάκτησης την 20ετία ΠΑΣΟΚ είναι "βούτυρo στο ψωμί" της κυβέρνησης Ν.Δ. Οπότε απλά θα αντικαταστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια μνημονιακή στρατηγική.Και αφού ολοκληρωθεί το πέρασμα των υποδομών σε Κινέζους, Ρώσους, Γερμανούς, Γάλλους και Ιταλούς με την πώληση της ΔΕΗ (που δεν σώζεται με τίποτε) και της ΤΡΑΙΝΟΣΕ (που οι μεταβιβάσεις θα έχουν και συνέχειες -μέχρι να πάρει τον δρόμο του ΟΤΕ-) θα πάμε σε όλα εκείνα που έχουν να κάνουν με τον κομματικό στρατό των ΔΕΚΟ. Πρώτα θα...
 κοπούν τα ποδάρια των εργατοπατέρων. Και κοιμάται ύπνο βαθύ... όποιος νομίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αιφνιδιάσθηκε... όταν ανακάλυψε πως οι δανειστές μετέτρεψαν σε προαπαιτούμενο την υποχρέωσή μας να ανοίγουμε τα μαγαζιά και τις Κυριακές. Θα δούμε το κίνημα " ποτέ την Κυριακή" να μαραζώνει στα εμπορικά δρομάκια και στις πλατείες και δεν θα το πιστεύουμε. Θα δούμε εργατοπατέρες να τρώνε γιαούρτια από τους πραγματικά εργαζόμενους των 300-400 ευρώ και θα νομίζουμε ότι γυρίζουν ταινία...Και όταν το "τάγμα" των εργατοπατέρων (παντός χρώματος)  πάρει τον δρόμο του γιαουρτιού... σειρά θα έχουν οι χιλιάδες του κομματικού στρατού. Απολύσεις (ομαδικές) μπορεί να μην γίνουν, όταν οι ΔΕΚΟ αλλάξουν χέρια. Αλλά όσοι μείνουν θα περάσουν δέκα κόσκινα. Αφού, βεβαίως, αντιληφθούν πως τώρα δεν πρόκειται να διορισθούν. Θα προσληφθούν αξιοκρατικά. Θα χτυπάνε καρτέλα το πρωί. Θα υφίστανται το "μαρτύριο" της αξιολόγησης. Έτσι θα λένε τα ψιλά γράμματα των ιδιωτικοποιήσεων ΣΥΡΙΖΑ. Που βεβαίως θα εφαρμόσουν και το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: