"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Αριστερά εναντίον ημιδιαμονής - «Με ΣΥΡΙΖΑ στον σφύριζα»…


Οταν ψήφιζαν Τσίπρα οι υπερσίγουροι ότι θα καταργούσε τον ΕΝΦΙΑ, δεν περίμεναν την παροχή που τους… περίμενε





Η τιμή της ανακαλύψεως και αναδείξεως της μυθικής δεσμεύσεως του πρωθυπουργού ανήκει στους «Ράδιο Αρβύλα». Το επιτελείο τους, λεπτολογώντας και ψαχουλεύοντας τα αστείρευτα αποθέματα παπάτζας που ξεφουρνίζει ζεστή ζεστή καθ' εκάστην η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, βρήκε το ακόλουθο ανεκτίμητο απόσπασμα από ομιλία του πρωθυπουργού στο 1ο Συνέδριο Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ, που πραγματοποιήθηκε από τις 6 έως τις 9 Απριλίου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικό Μολύβι» στο Αιγάλεω:

«Γι' αυτούς που έχουνε φτάσει τα 30 και, όταν ξυπνάνε το πρωί, βρίσκονται ακόμα στο παιδικό τους δωμάτιο. Που δεν μπορούν να χαρούν τις ερωτικές τους σχέσεις. Που δεν μπορούν να νιώσουν αυτόνομοι. Και αυτήν την κατάσταση είμαστε αποφασισμένοι να αλλάξουμε με σχέδιο και με ουσιαστικές παρεμβάσεις. Το επόμενο διάστημα έχουμε σχεδιάσει και βάζουμε μπροστά ένα μεγάλο πρόγραμμα για την αξιοποίηση κτιρίων ιδιοκτησίας του Δημοσίου, για να στεγαστούν σε αυτά νέοι άνθρωποι».

 
Η υπόσχεση του Αλέξη Τσίπρα για δωρεάν παραχώρηση κρατικών οικημάτων στους νέους που τριαντάρησαν, ξυπνούν στο παιδικό τους δωμάτιο και δεν έχουν πού να πάνε να ζευγαρώσουν κατατάσσει τον πρωθυπουργό σε μια ξεχωριστή συνομοταξία πολιτικών. 


Υποσχόμενος να μεριμνήσει για κάτι τέτοιο, ο τρέντι Αλέξης εισέρχεται με τα τσαρούχια του στο πάνθεον των ηγετών φανταστικών τόπων με ονόματα στιλ Καφρολάνδη, Κρετινιστάν, Βασίλειον της Μπαμπουϊνέας, οι οποίοι λένε ό,τι να 'ναι για να παραμείνουν όσο περισσότερο γίνεται στον χρυσοποίκιλτο θρόνο καθημαγμένης χώρας.



Φυσικά, αν η στάση του παρατηρητού είναι θετική προς την κυβέρνηση (δηλαδή αν έχει διοριστεί), βρίσκει πολλές δικαιολογίες και θετικά στην υπόσχεση Τσίπρα. 


Μία απ’ αυτές είναι ότι...
 οσονούπω μπαίνει ο Μάης και η ολάνθιστη άνοιξη ανάβει τα αίματα και δεν είναι σωστό οι άνεργοι νέοι να περιπτύσσονται ερωτικώς στα πάρκα και να τα σκάνε, άνεργοι όντες, στην ημιδιαμονή. 


Οπότε, η κυβέρνηση της Αριστεράς δεσμεύτηκε ότι θα φροντίσει να στεγάσει και τους ανέστιους νεανικούς έρωτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: