"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΞΕΦΤΙΛΑΡΑΔΙΚΟ: Πλάκα
Να σας πω την αλήθεια, κάνω τον σταυρό μου. Ερχονται λοιπόν οι δανειστές και μας λένε: θα πάρετε 42 φορές μέτρα πάνω από τα 3,6 δισ.!Μιλάμε δηλαδή για 151,2 δισ. μέτρα. Κόλαση. Πού να τα βρούμε;Ευτυχώς όμως είχαν ξεχάσει ότι την Ελλάδα δεν κυβερνούν πλέον οι Σαμαροβενιζέλοι που έκοβαν τους φόρους, αλλά ο Τσίπρας ο Μερκελοσφάχτης.Και ξανακάνω τον σταυρό μου.Διότι τότε πετάγεται ο Τσίπρας και τους φωνάζει:- Ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα!Ναι, κύριε Νίκο μου. Μα τον σταυρό που σου κάνω, έτσι το είπε. Κι επειδή δεν είναι σίγουρος ότι οι άλλοι καταλαβαίνουν ελληνικά, το φώναξε και στα ξένα:- Go back, ρε. No one euro meter!Τα έκαναν πάνω τους. Κι επειδή είναι κομματάκι ανοιχτόμυαλοι, είπαν «άσε τώρα μην τα βάλουμε με τον Μερκελοσφάχτη και μας βρει καιά ανάποδη!».Εκαναν λοιπόν την ανάγκη φιλότιμο. Κι αντί για 151,2 δισ. μέτρα που ζητούσαν κλείσαμε στα 3,6 δισ. Τζάμπα!Και πού είσαι, κύριε Νίκο. «Μια κυρίαρχη κυβέρνηση μπορεί να μην εφαρμόσει τα μέτρα που ψήφισε».Διότι έτσι είναι οι κυρίαρχοι. Και οι απατεώνες:  
Αλλα ψηφίζουν. Αλλα εφαρμόζουν.


Ειλικρινά κάνω τον σταυρό μου. Επειδή «η εικόνα της Ελλάδας έχει αλλάξει τα τελευταία δυο χρόνια». Σωστό.


Είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που εξόντωσε τους ανθρώπους της για να μαζέψει 7,5 δισ. περισσότερα που ουδείς της ζητούσε κι ουδείς την υποχρέωνε να μαζέψει.Ετσι ρε! Για τη μαγκιά μας. Για να τους δείξουμε ότι μπορούμε. Με τον παρά μας και την κυρά μας.Βέβαια ο παράς είναι των άλλων, εκείνων που μάτωσαν στους φόρους, αλλά κι η κυρά ποιανού νομίζουν ότι είναι;  Κάνω λοιπόν τον σταυρό μου. Κατάλαβα ότι ο Πρωθυπουργός είναι ευχαριστημένος και με τον εαυτό του και με τη χώρα του. Ανακούφιση!Διότι αν ξεζούμισε τη χώρα κι είναι ευχαριστημένος, σκεφτείτε τι είναι ικανός να κάνει αν ήταν δυσαρεστημένος. Πάλι καλά, λοιπόν. Και κάντε κι έναν σταυρό που έχουμε αυτό το παιδί.


Το σκέφτεστε να ψάχναμε τώρα 151,2 δισ. να πληρώσουμε;  


Ούτε του παπά μην το πείτε - όχι του Ιερώνυμου, γιατί χθες κυκλοφορούσε εκεί ο Μητσοτάκης…


Συμπέρασμα; 


Οταν...

 η πολιτική ηγεσία του τόπου σε κοροϊδεύει κατάμουτρα, ο μόνος αξιοπρεπής τρόπος άμυνας είναι να μην τους πάρεις σοβαρά. 


Να μην τους σχολιάζεις σοβαρά. 


Να μην ασχολείσαι σοβαρά μαζί τους.Ο μόνος αξιοπρεπής τρόπος αντίδρασης στην ανερυθρίαστη κοροϊδία τους είναι η πλάκα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: