"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΑΡΙΣΤΕΡΟΞΕΦΤΙΛΑΡΟΠΛΗΚΤΟ ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Μάνατζερ ράγκμπυ - Μανατζάρουμε το ανύπαρκτο και επικαλούμαστε το αυτοδιαψευδόμενοΑυτό κάνουμε τα τελευταία χρόνια ως χώρα. Μανατζάρουμε το ανύπαρκτο και επικαλούμαστε το αυτοδιαψευδόμενο. Δεν είναι κι άσχημα. Κάπως έτσι καταφέραμε να γίνουμε προτεκτοράτο της πτωχευμένης Βενεζουέλας, να μπάσουμε απ’ το παράθυρο έναν μαιτρ της παγκόσμιας φοροδιαφυγής, να μας φτιάξει παστρικά τις off shore μας, την ώρα που κατά το παρελθόν διαπομπεύαμε έλληνες εφοπλιστές που ακολουθούσαν την ίδια οδό για να αναχρηματοδοτούν τις δουλειές τους. 


Καταφέραμε επίσης να μπάσουμε σε αεροπλάνο της γραμμής κοτζάμ λύχνο με ανοιχτή φωτιά κοντά σε εύφλεκτα γένια, την ώρα που οι αεροπορικές εταιρείες απαγορεύουν ακόμη και την πιπίλα από καουτσούκ, για τον κίνδυνο της αυτανάφλεξης.


Ο μάνατζερ ράγκμπυ ήταν κι αυτός μια εθνική παραμυθία. Κάτι σαν την χτεσινή συμφωνία που την υπογράφει μεν ο Τσίπρας, αλλά με μια αριστοτεχνική μπαλιά, την πασάρει στον Μητσοτάκη κι εκείνος την πετάει με τη σειρά του στην εξέδρα που μαίνεται για ένα λερό μπλουζάκι με αστέρια, να το κάνει φέτες και να αποκαθαρθεί η πόλη από τον λοιμό.


Βρε, βρε, βρε, τι βλέπουν τα ωραία και μεγάλα μου μάτια! Ο Ντάισελμπλουμ, εκεί που μετά τις ολλανδικές εκλογές, τον είχαμε για χαμένο, μας ψέλνει τον αναβαλλόμενο, ενώ ο Μοσκοβισί που τον λογαριάζαμε φίλο της ελληνικής κυβέρνησης, του κρατάει τον ίσο χωρίς να βγάζει κιχ. Πού οι αγκαλιές και πού τα φιλικά μπατσάκια των τελευταίων συναντήσεων;
 
 
Γι’ αυτό σου λέω: αρραγής θεσμική συνέπεια αυτοί; 
 
 
Μάνατζερ ράγκμπυ εμείς
 
 
Διόλου τυχαίο που το ράγκμπυ στη χώρα μας άρχισε να σκάει μύτη από το 2012, τη χρονιά που ανέτειλαν στην κεντρική πολιτική σκηνή αστέρια όσα και στην μπλούζα του αδικοχαμένου μάνατζερ. Ένα τέτοιο, με καμένη πλέον την ουρά του, αλύχτησε προχτές τη Ρουμάνα επίτροπο Κορίνα Κρέτσου, μια γυναίκα που γνωρίζει όσο κανένας άλλος τα αναπτυξιακά προβλήματα των χωρών της Βαλκανικής. Έγραψαν οι εφημερίδες, έπαιξαν και τα βίντεο αλλά κανείς δεν αναφέρθηκε στο...
 αυθόρμητο γιούχα του κοινού που την εξανάγκασε να εγκαταλείψει την αίθουσα. 
 
 
Ποιο ράγκμπυ και ποιο χόκεϋ επί πάγου; 
 
 
Πρώην μισθοφόρος, αυτό είναι το επάγγελμα με το οποίο θα έχουμε να κάνουμε αποδώ και στο εξής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: