"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Σαν σήμερα (23/4/ΧΧΧΧ)

1821: Η Μάχη της Αλαμάνας. Οι ελληνικές επαναστατικές δυνάμεις υπό τους Δυοβουνιώτη, Πανουργιά και Αθανάσιο Διάκο αντιμετωπίζουν στη γέφυρα της Αλαμάνας το στρατό του Ομέρ Βρυώνη και του Κιοσέ Μεχμέτ και ηττώνται.

1971: Οι Rolling Stones κυκλοφορούν το άλμπουμ τους «Sticky Fingers».

1988: Ο έλληνας ποδηλάτης Κανέλλος Κανελλόπουλος, ακολουθώντας την πορεία του Ίκαρου, πιλοτάρει ένα αυτοσχέδιο αεροπλάνο που κινείται με πεντάλ (ποδηλάτου) Συνολικά διένυσε 74 μίλια.

1858: Γεννιέται νομπελίστας φυσικός Καρλ Ερνστ Λούντβιχ Πλανκ, γνωστότερος ως Μαξ Πλανκ, πατέρας της κβαντικής θεωρίας

1916: Γεννιέται ο ζωγράφος Γιάννης Μόραλης

303: Αποκεφαλισμός του Αγιου Γεωργιου, από τους Ρωμαίους

1616: Πεθαίνει ο άγγλος θεατρικός συγγραφέας Γουίλιαμ Σαίξπηρ

1827: Πεθαίνει ο Γεώργιος Καραϊσκάκης, υποκύπτοντας σε μοιραίο χτύπημα που δέχτηκε την προηγούμενη μέρα


2014: Πεθαίνει σε ηλικία 104 ετών  «σούπερ γιαγιά» από την Αυστραλία, Ρουθ Φρίθ η οποία αθλούνταν μέχρι τις τελευταίες ημέρες της ζωής της πριν λίγα χρόνια είχε επισκεφθεί την Αρχαία Ολυμπία, πραγματοποιώντας, όπως είχε δηλώσει, το μεγάλο όνειρό της να βρεθεί στην κοιτίδα του Ολυμπισμού και να αγωνιστεί στο Αρχαίο Στάδιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: