"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΑΝΕΛέητο ΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: Κομμένη σύνταξη, «καμμένες» κουβέντες - Η κβαντομηχανική των συντάξεων!


Τέρμα το τάβλι. Τέλος κι οι φραπέδες. Κόβουμε συντάξεις, καίμε καναπέδες. Ολοι για δουλειά!

Αξίζουν συγχαρητήρια στην ομάδα που χειρίζεται τον επιταχυντή των μπουρδονίων του πολιτικαντισμού. Προσεγγίζουν καινοφανείς  όψεις της αρλούμπας!




Ακολουθεί ανάλυση του Δημήτρη Καμμένου, βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, που θα απορριπτόταν ως ακατάλληλη προς… βρώση και διάδοση ακόμα και στο έσχατο των καφενείων: «Οταν κόψω τη φορολογία από το 29% στο 26%, δεν έχει άμεσο αντίκτυπο σε αυτόν που στο ΑΤΜ θα πάρει 40 ή 20 ευρώ λιγότερα τον μήνα. Εχει, όμως, διότι τα παιδιά του παππού ή οποιουδήποτε τη σύνταξη την κόβω, εάν καταφέρουμε και εξηγήσουμε στον κόσμο ότι από το να έχει τη σύνταξη ο παππούς και να του παίρνει ένα 100άρικο τον μήνα ο εγγονός, να πίνει φραπέ και να παίζει τάβλι, προτιμώ να του πάρω εγώ σαν κράτος, εφόσον είμαι σοβαρό, το 100άρικο και να το κάνω εργοδοτική εισφορά, να πάω να βρω δουλειά στο παιδί για να μην πίνει φραπέ».


Από τα προαναφερθέντα προκύπτουν ζητήματα λογικής, αν και το ύφος του εκστομίσαντος δεν δείχνει να διαθέτει κάποια στοιχειώδη επαφή με ό,τι ορίζει το λεξικό ως «ακολουθία ιδεών, σκέψεων, γεγονότων με εσωτερική συνέπεια, συνάφεια».


Ας δεχθούμε, όμως, χάριν της συζητήσεως (και του μπάρμπα με το κατοστάρικο της σύνταξης που γίνεται φραπές και τάβλι) ότι ο κ. Καμμένος διαθέτει λογική κι ας αναρωτηθούμε: Αυτός ο κάποιος «που στο ΑΤΜ θα πάρει 40 ή 20 ευρώ λιγότερα τον μήνα» είναι ο ίδιος με τον παππού που «του παίρνει ένα 100άρικο τον μήνα ο εγγονός, να πίνει φραπέ και να παίζει τάβλι»;


Πώς δύναται το κράτος να αφαιρεί 100 ευρώ και το ΑΤΜ να του δίνει από 40 έως 20 ευρώ λιγότερα τον μήνα;  


Μήπως αυτό το μηχάνημα δαιμονίστηκε; 


Μήπως αναρχοαυτονομήθηκε; 


Μήπως είναι ειδικά ΑΤΜ που έχει υπ’ όψιν του ο φιλολαϊκός βουλευτής;


Και, από την άλλη, ο παππούς αυτό το επίμαχο κατοσταρικάκι δεν το έχει δουλέψει; Το λαμβάνει χαριστικά, σαν χαρτζιλίκι, για να χαρτζιλικώνει τον ακαμάτη τον εγγονό του; 


Κι αυτός ο εγγονός λιώνει στα καφενεία, αντί να αγωνίζεται μαζί με τον Καμμένο για τη σωτηρία της πατρίδος; 


O Δημήτρης Καμμένος, βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μέχρι στιγμής έχει κερδίσει μια θέση, θεσάρα το ορθότερον (πολυθρονάτη, διπλόφαρδη, δερμάτινη), στο μεταπολιτευτικό και μνημονιακό κοινοβουλευτικό πάνθεον για την ακόλουθη πεποίθησή του: Το κράτος, αφαιρώντας ένα κατοστάρικο από τη σύνταξη του παππού (ο οποίος με αυτό θα χαρτζιλίκωνε τον εγγονό για να παίξει τάβλι και να πιει φραπέ) θα ενίσχυε την απασχόληση!

 
Το κατοστάρικο του παππού, που θα το τρώγανε τα καφενεία, τα καπηλειά και τα μπαρ τα ναυάγια, θα μεταμορφωθεί από το μαγικό ραβδί του... σοβαρού κράτους σε εργοδοτική εισφορά και να τες οι δουλειές! Η ιδέα του Καμμένου είναι τόσο φαεινή, ώστε διακρίνεται και από το Διάστημα. Μπίζνες με ουρά. Εν τούτω νίκα, σύμβουλε Καρανίκα!

 
Πώς μπορεί να είναι το υπόβαθρο ενός βουλευτή που θεωρεί ότι το κράτος δύναται να διαχειριστεί ένα κατοστάευρο από μια σύνταξη καλύτερα από τον ίδιο τον συνταξιούχο;  


Ας μιλήσει ο ίδιος ο Καμμένος για τον Καμμένο:

Ακολουθεί απόσπασμα από το βιογραφικό σημείωμα του συγκλονιστικού βουλευτού, το οποίο έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του http://www.dkammenos.gr: «Ο Δημήτρης Καμμένος είναι έφεδρος λοχαγός των ειδικών δυνάμεων, αγαπά τη μελέτη της Κβαντικής Θεωρίας και ακούει μουσική Ροκ. [...] Αποφάσισα ότι έφτασε η κρίσιμη στιγμή να βγούμε μπροστά όσοι πραγματικά μπορούμε και να αναλάβουμε τις εθνικές μας ευθύνες για μια περήφανη Ελλάδα. Το οφείλουμε στους προγόνους μας, στους συνανθρώπους μας, στα παιδιά μας».

 

Τα έχει όλα και συμφέρει. Είναι και κομάντος και χομπίστας φυσικός και ροκάς. Σέβεται και τους προγόνους και γι' αυτό θέλει να τους ψαλιδίσει ένα κατοσταρικάκι από τη σύνταξη, για να δημιουργήσει δουλειές για τους νέους, που έχουν πάθει τενοντίτιδα από το ταρακούνημα των ζαριών και κοντεύουν να ζουρλαθούν από τους φραπέδες.

 
Είναι καλό, πάντως, που τον ενδιαφέρει η κβαντομηχανική, η οποία ερμηνεύει τη συμπεριφορά της ύλης στο μοριακό, το ατομικό και το υποατομικό επίπεδο. Μαζί με την κβαντομηχανική θα του χρειαστεί κι ένα μικροσκόπιο για να διακρίνει τη δημοτικότητα των ιδεών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: