"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΤΣΑΡΛΑΤΑΝΑΔΙΚΟ: O Τσίπρας και ο Παυλόπουλος βρίσκονται μια ανάσα από το EΛΙΚΟΠΤΕΡΟ! - Η ΔΕΗ αφήνει τη χώρα στο σκοτάδι και κούρεμα καταθέσεων



920 δις ευρώ κόκκινα δάνεια από τα οποία τα 120 δις ευρώ αφορούν τις ελληνικές τράπεζες απειλούν να τινάξουν στον αέρα την Σύνοδο της Μάλτας. Τα ελληνικά κόκκινα δάνεια είναι ο λόγος για τον οποίο ο Σόιμπλε είναι έξαλλος με τον Ντράγκι επειδή δεν πιέζει για τις κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων. Τα 120 δις ευρώ των κόκκινων δανείων φέρνουν πιο κοντά από ποτέ το 4ο Μνημόνιο και το κούρεμα των καταθέσεων. Αν σ΄αυτά προσθέσετε και την χρεοκοπημένη ΔΕΗ έχετε την πλήρη εικόνα του ελληνικού κράτους! Μάλιστα οι θεσμοί είναι έτοιμοι να τραβήξουν στην κυριολεξία την πρίζα του χρεοκοπημένου κράτους με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να μην μπορεί να τροφοδοτήσει με ρεύμα ιδιώτες και επιχειρήσεις. 
 

Σ΄αυτή την περίπτωση τα ελικόπτερα που θα απογειώνονται από το Μέγαρο Μαξίμου και την Ηρώδου Αττικού θα είναι ένα μοναδικό θέαμα για το παγκόσμιο τηλεοπτικό χωριό.





Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο “Τσίπρας και ο Παυλόπουλος” βρίσκονται μια ανάσα από το ελικόπτερο της μεγάλης φυγής.  


Προφανώς κάτι του είπε ο Σόιμπλε σ΄εκείνη την εμπιστευτική συνάντηση που είχαν στο Βερολίνο.



-Πως να σώσεις μια χώρα με 120 δις κόκκινα δάνεια και χρεοκοπημένη την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού;

εξομολογείται εξοργισμένος ο Γερμανός υπ. Οικονομικών.



«Το ζήτημα των κόκκινων δανείων σε Ελλάδα, Ιταλία, Κύπρο και Πορτογαλία θα απασχολήσει το Σαββατοκύριακο στη Βαλέτα τους 27 υπουργούς Οικονομικών της ΕΕ, γράφει Handelsblatt.



Και η οικονομική εφημερίδα παρατηρεί: 

 Οι τράπεζες της ΕΕ έχουν συγκεντρώσει μη εξυπηρετούμενα δάνεια ύψους 920 δις ευρώ. Η συνάντηση των 27 υπουργών στη Μάλτα είναι άτυπη. Δεν αναμένονται αποφάσεις, αλλά διεξοδικές και εις βάθος συζητήσεις.



Σε εσωτερικό έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών της Μάλτας, που βρίσκεται στη διάθεση της εφημερίδας, αναφέρεται ότι τα κόκκινα δάνεια αποτελούν ρίσκο για τις τράπεζες που τα έχουν στην κατοχή τους. Το πρόβλημα δεν αφορά ωστόσο μόνο τέσσερεις χώρες, αλλά ολόκληρο τον ευρωπαϊκό τραπεζικό τομέα, ο οποίος επηρεάζεται από αυτή την αρνητική κατάσταση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: