"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΖΟΑΛΗΤΑΡΑΔΙΚΟ: Στην πηγάδα του Μελιγαλά

Η κυβέρνηση της Αριστεράς προσπαθεί να ανοίξει ξανά την πηγάδα του Μελιγαλά και να ρίξει εντός της την αλήθεια και την ιστορική μνήμη. 


Ακολουθεί πιστά την κομμουνιστική παράδοση και γι' αυτό αποπειράται να δημιουργήσει μια μαγική εικόνα όπου οι έννοιες και οι αξίες αντιστρέφονται και το λάθος παρουσιάζεται σαν σωστό και το έγκλημα σαν ηρωισμός.


Τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας και το άγχος να παρουσιάσει έργο προτού έρθει η ώρα της λαϊκής κατακραυγής για τη μνημονιακή υποταγή του, επιδίδεται σε μια προπαγανδιστική καμπάνια απανωτών εγκαινίων έργων (που δρομολογήθηκαν από άλλες κυβερνήσεις) που τους δίνει ονόματα ανθρώπων οι οποίοι σήκωσαν όπλα εναντίον της πατρίδας ή δίχασαν τον λαό με τα λόγια και τις πράξεις τους!


Οι νοσταλγοί του Στάλιν προκαλούν το κοινό αίσθημα, ενώ υπάρχουν ακόμα εν ζωή άνθρωποι που γεύτηκαν τη φρίκη και την κτηνωδία στα χέρια των κομμουνιστών ανταρτών. Επίσης, είναι νωπές ακόμα οι μνήμες οικογενειών που ξεκληρίστηκαν από τους κατά συρροήν δολοφόνους που ήθελαν να παραδώσουν κομμάτια της πατρίδας μας στις γειτονικές χώρες, που είχαν αλυσοδεθεί στην κόλαση του σιδηρού παραπετάσματος.


Αυτά, όμως, θεωρούνται ήσσονος σημασίας για όλους όσοι είναι τυφλωμένοι από την πρόσκαιρη λάμψη της εξουσίας. Υπό το κράτος του πανικού της αποψίλωσης των ποσοστών του, ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να ακολουθήσει την εύκολη οδό του διχασμού.


Η Δεξιά, η παράταξη που δημιούργησε ό,τι αξίζει σ' αυτόν τον τόπο, πράττει ορθά που δεν ρίχνει νερό στον μύλο της εθνοκτόνου έριδας. Ωστόσο, θα είναι εγκληματικό και θα συνιστά προσβολή στη μνήμη των αγωνιστών της να σιωπήσει και να μην επισημάνει ποιος εκπροσωπούσε τι σε αυτή τη χώρα.


Εθνική αντίσταση στους Γερμανούς έκαναν οι Ελληνες στρατιώτες και οι αντιστασιακοί των εθνικών οργανώσεων. 


Ο Εθνικός Στρατός μάς γλίτωσε και από τη σοβιετική κόλαση.
 

Δεν είναι αντιστασιακοί όσοι...
 αρχικά θεωρούσαν συμμάχους τους ναζί επειδή είχε συμμαχήσει ο Χίτλερ με τον Στάλιν και ύστερα ήθελαν να φύγει ο μαύρος φασισμός για να έρθει ο κόκκινος



Editorial της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: