"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


TOYΡΚΙΑ: Απαγορεύση των κινητών στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών

Η χρήση κινητών τηλεφώνων μέσα στο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σύντομα πρόκειται να απαγορευτεί, όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα Hurriyet. Ο λόγος, σύμφωνα με τους υπευθύνους, είναι για να αποτραπούν φαινόμενα κατασκοπείας στο μέλλον.

Διπλωμάτες και το προσωπικό του υπουργείου δεν θα έχουν τη δυνατότητα να φέρουν τα κινητά τους τηλέφωνα μέσα στο υπουργείο και επιπλέον οι συναντήσεις που λαμβάνουν χώρα μέσα σε αυτό θα γίνονται επίσης χωρίς συσκευές  κινητών τηλεφώνων.

Την περασμένη εβδομάδα η ηχογράφηση μίας απόρρητης συνάντησης στο τουρκικό ΥΠΕΞ για τη Συρία διέρρευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάτι που κυβερνητικοί αξιωματούχοι αποκάλεσαν «κατασκοπεία». Εισαγγελέας διέταξε έρευνα για το περιστατικό.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, ο επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών Χακάν Φιντάν, ο υφυπουργός Εξωτερικών Φεριντούν Σινιρλιόγλου και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού στρατηγός Γιασάρ Γκιουρέλ. Οι αρχικές έρευνες συνηγορούν στο ότι η κατασκοπεία έγινε μέσα από το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Νατζί Κορού δήλωσε ότι γίνονται προσπάθειες να αυξηθούν τα μέτρα ασφαλείας στο υπουργείο και στις εγκαταστάσεις του αλλού. «Ήδη ήμασταν προσεκτικοί με αυτά τα ζητήματα, αλλά αυτό το περιστατικό έδειξε ότι πρέπει να αυξήσουμε τα μέτρα ασφαλείας που εφαρμόζαμε» είπε. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: