"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ: Επιχειρηματικός όμιλος της γείτονος θα είναι νέος εισαγωγέας των αυτοκινήτων Subaru για την Ελλάδα - Σχεδιάζει επενδύσεις και στο Real Estate

Η τούρκικη εταιρεία Baytur Motorlu Vasitalar Ticaret A.S. αποτελεί, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Η», τον νέο εισαγωγέα των αυτοκινήτων Subaru για την Ελλάδα, η οποία μάλιστα με τις «ευλογίες» και του ιαπωνικού εργοστασίου αλλά και τη συμπαράσταση όλου του ελληνικού δικτύου θα ξεκινήσει σύντομα την επανατοποθέτηση των ιαπωνικών μοντέλων στην ελληνική αγορά. 

O νέος εισαγωγέας σύντομα θα εγκατασταθεί στην Ελλάδα και ειδικότερα στα βόρεια προάστια και πέραν των αυτοκινήτων, εξετάζεται το ενδεχόμενο να επενδύσει και σε άλλους τομείς στην Ελλάδα, όπως είναι το Real Estate αλλά και ο τουρισμός...

Η Baytur Motorlu Vasitalar Ticaret A.S. ανήκει στο όμιλο Bayraktar ο οποίος ιδρύθηκε το 1958 με την εμπορία ανταλλακτικών αυτοκινήτων στην Καισάρεια. Σήμερα στο Bayraktar Group ανήκουν βιομηχανίες παραγωγής ανταλλακτικών αυτοκινήτων, τρέιλερ, κ.ά., εισαγωγικές εταιρείες αυτοκινήτων, ενώ έχει δοθεί και ιδιαίτερη έμφαση στο Real Estate. 

O όμιλος Bayraktar είναι μία από τις κορυφαίες εταιρείες της Τουρκίας με 1.200 εργαζομένους και τζίρο άνω των 900 εκατ. δολ. Ο όμιλος Bayraktar ξεκίνησε τη διανομή στην αυτοκινητοβιομηχανία με τη διάθεση των ελαστικών Yokohama στην Τουρκία το 1983, ενώ το 1995 απέκτησε την αντιπροσώπευση των αυτοκινήτων Citroen και Subaru. Το 2008 πρόσθεσε την εκπροσώπηση της κινεζικής εταιρείας αυτοκινήτων Great Wall, ενώ η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία Infinity προστέθηκε τα τελευταία χρόνια στο χαρτοφυλάκιό της. Η θυγατρική του ομίλου Bayraktar με την ονομασία Ege Endustri ve Tic. A.S. ιδρύθηκε το 1974, σχεδιάζει και κατασκευάζει άξονες, συστήματα ανάρτησης και τρέιλερ σε δύο εργοστάσια. Τα προϊόντα της χρησιμοποιούνται τόσο στην εσωτερική όσο και στην εξωτερική αγορά από τους πελάτες στις ΗΠΑ, τη Γερμανία, τη Γαλλία, τη Σουηδία, την Αγγλία, τη Σκωτία, την Ιταλία, τη Φινλανδία, τη Βραζιλία και την Αυστραλία. Κυριότεροι πελάτες της είναι οι ΜΑΝ, Daimler, Scania, Ford, Isuzu, Karsan, Arvin Meritor, Amercan Αξονας, Sisu Άξονας, Άξονας Tech και Hendrickson.

Επίσης, η Ege Fren Sanayi ve Ticaret A.S. ιδρύθηκε το 1987 και είναι προϊόν της επίσημης συνεργασίας του ομίλου με μία παγκοσμίου φήμης εταιρεία τεχνολογίας αυτοκινήτων, την Meritor GmbH. Εκτός από την κατασκευή φρένων και επιμέρους τμημάτων τους, κατασκευάζει επίσης μηχανικά εξαρτήματα αυτοκινήτων.
 
Real Estate
Ο όμιλος, πέραν των αυτοκινήτων, έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση και στο Real Estate και το 1997 ίδρυσε το Izmit Outlet Center. Το συγκρότημα σε μια έκταση 144.000 τ.μ., διαθέτει 55 καταστήματα και βρίσκεται 50 λεπτά από την Κωνσταντινούπολη.

Στις επενδύσεις Real Estate του ομίλου περιλαμβάνονται επίσης η ιδιωτική μαρίνα «Atakoy Marina» που ολοκληρώθηκε το 1988 και τιμήθηκε με τη χρυσή άγκυρα. Το συγκρότημα τουρισμού Atakoy, το οποίο περιλαμβάνει την πρώτη αίθουσα μπόουλινγκ της Τουρκίας και παγοδρόμιο, ολοκληρώθηκε το 1988 και αργότερα λειτούργησσε ακόμη ένα υποκατάστημα στο Hilton της Σμύρνης. Στο Atakoy Tourism Complex ανήκει το «Holiday Inn Crown Plaza», ξενοδοχείο που ολοκληρώθηκε το 1991 και το «Μπακού Park Residence», έργο που ολοκληρώθηκε στο Αζερμπαϊτζάν, το 1997.

Δεν υπάρχουν σχόλια: