"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Νοσταλγοί του παρελθόντος επαναπροσλαμβάνουν πελάτες . Mετά σεβασμού προς ΣΥΡΙΖΑ και Λαφαζάνη προσέλθετε!!!

Του Σταμάτη Ζαχαρού

Ο Π. Λαφαζάνης δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη
. Ανήμερα των καταλήψεων από εργαζομένους των ΟΤΑ σε χώρους δημοσίου συμφέροντος, είπε αυτό που περίμεναν να ακούσουν όλοι όσοι διαμαρτύρονται για την εφεδρεία και τις απολύσεις. «Θα ξαναπροσλάβουμε όσους βγουν σε διαθεσιμότητα» είπε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθώντας την «γραμμή» του Προέδρου του κόμματος που μόλις τέσσερις ημέρες πριν δήλωνε ότι με έναν νόμο και ένα άρθρο θα επαναφέρουν τους μισθούς στα πρότερα επίπεδα.

Είναι εμφανές.
Ο ΣΥΡΙΖΑ αναπολεί τις χρυσές εποχές των αρχών της προηγούμενης δεκαετίας. Για πολλούς, οι σπατάλες και τα ήθη εκείνης της εποχής μας οδήγησαν στην σημερινή κατάσταση. Ο ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με αυτή την τοποθέτηση. Όλα θα γίνουν όπως πριν.

Το μόνο για το οποίο δεν μπορεί να διαβεβαιώσει, είναι το πώς θα χρηματοδοτηθεί αυτή η επίγεια Εδέμ που ευαγγελίζεται.
Τότε, οι κυβερνήσεις δανείζονταν πολύ και φθηνά για να πληρώνουν το σπάταλο κράτος και τους αδηφάγους προμηθευτές του. Τότε βεβαίως, ουδείς φώναζε για τη σπατάλη. Σήμερα υπάρχουν κάποιοι που την αναπολούν. Το αποτέλεσμα ήταν η διόγκωση του χρέους που επέβαλλε τη δημοσιονομική προσαρμογή.

Ωστόσο, πέρα από το καθαρά οικονομικό θέμα που ο ΣΥΡΙΖΑ θα λύσει «φορολογώντας τους πλούσιους», τίθεται και ένα θέμα ηθικής τάξης
. Μεταξύ αυτών που θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, περιλαμβάνονται αργόμισθοι, επίορκοι αλλά και υπάλληλοι που μπήκαν απ’ το παράθυρο στο δημόσιο εκμεταλλευόμενοι το πελατειακό κράτος. Όλους αυτούς θα τους επαναπροσλάβει ο κ. Λαφαζάνης;


Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που υπερασπίζεται οποιονδήποτε του το ζητήσει. Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα άλλωστε. Το μόνο πρόβλημα είναι ότι υπερασπιζόμενος τόσους πολλούς, μοιραία θα συμπεριλάβει και μερικούς που δεν αξίζουν τον οίκτο των βουλευτών του και δεν έχουν τη συμπάθεια της κοινωνίας. 

Η πολιτική είναι η τέχνη της ισορροπίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ προς το παρόν με την κεκτημένη ταχύτητά του χορεύει πάνω στην ακμή του ξυραφιού. Έχοντας επενδύσει στην απόγνωση και την απογοήτευση της κοινωνίας τα καταφέρνει μέχρι στιγμής. Το ερώτημα είναι για πόσο ακόμη και κυρίως τι θα έχει συμβεί μέχρι τότε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: