"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Ο λαός ψηφίζει, το παρασκήνιο κυβερνά


«Ο Λόγος είναι πάντα το επίκεντρο της προσοχής και ο έσχατος σκοπός (το τέλος) της ικανότητας των ανθρώπων να κατανοούν. Για να μην παραπλανόμαστε πως η επιφάνεια των πραγμάτων, δηλαδή αυτά που αντιλαμβανόμαστε μέσω των αισθήσεών μας, θα μας αποκαλύψουν τον Λόγο, έχουμε δύο αποσπάσματα τα οποία καθοδηγούν την κατανόησή μας. Το Απόσπασμα 14 λέει 'ο αφανής δεσμός είναι ισχυρότερος από τον φανερό' και το Απόσπασμα 15 στο ίδιο πνεύμα λέει 'η αληθινή δομή των πραγμάτων συνήθως κρύβεται' (φύσις κρύπτεσθαι φιλεί)».
Richard Geldard, «Ηράκλειτος, ο ‘Σκοτεινός’ Φιλόσοφος», εκδόσεις Αρχέτυπο, σελ. 56

Όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, ο ελληνικός λαός, είναι αναγκασμένος –αν δεν επιθυμεί να πέσει στο βάραθρο που έχουν ανοίξει άσπονδοι φίλοι του- να κάνει ένα τεράστιο άλμα προς τα εμπρός. Για να το καταφέρει αυτό, πρέπει να πάρει την απαιτούμενη «φόρα». Δηλαδή, να πάει αρκετά πίσω κι ύστερα να τρέξει όπως οι άλτες. Η λέξη «πίσω» δεν συμβολίζει τόπο, αλλά χρόνο. Οι Έλληνες, εν σώματι δεν χρειάζεται να τρέξουν. Εν πνεύματι πρέπει να ταξιδέψουν. Να στραφούν στις προαιώνιες, αρχετυπικές στήλες πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε η ουσία και η αίγλη του ελληνικού προτύπου και να αντλήσουν τη δύναμη και να πάρουν την απαιτούμενη «φόρα» από εκεί. 

Στην εξίσωση που οφείλουμε να λύσουμε για να μην διαλυθούμε, το σήμερα παρέχει μόνο την ανάγκη. Το χθες προσφέρει τα κλειδιά της γνώσης του έσω και του έξω κόσμου. 

Μια αρμαθιά από τα κλειδιά που αναζητούνται είναι οι Ηρακλείτειοι αφορισμοί. Στον πυλώνα με το όνομα Ηράκλειτος μπορούμε άφοβα να στηριχτούμε για να τρέξουμε στο άδηλο μέλλον αποπειρώμενοι να ξεπεράσουμε με άλμα το χάσμα που απειλεί την ίδια την ύπαρξή μας. Τα αποφθέγματα του Εφέσιου φιλοσόφου, τα οποία παρατέθηκαν προηγουμένως, είναι σημαντικά. Είναι τα πρώτα καταγεγραμμένα σχόλια που αποτιμούν ορθά τη σημασία της άγνωστης ιστορίας του κόσμου, της αληθινής – εκείνης που περιφρονητικά αποκαλείται (από όσους έχουν πολλά να κρύψουν) «συνωμοσιολογία».

Δεσμοί αίματος
Έχει ειπωθεί, ορθά κατά την άποψη του γράφοντα, ότι υπάρχουν δύο Ιστορίες. Η μία είναι η επίσημη. Η άλλη είναι η αληθινή.  

Οι μοίρες των λαών, οι συμμετοχές χωρών σε συνασπισμούς και σε πολέμους, οι χρεοκοπίες, οι υποτιμήσεις νομισμάτων και οι εντολές για δολοφονίες ηγετών και κοινών θνητών δεν αποφασίζονται ενώπιον κοινού. Δεν γίνονται με «δημόσια διαβούλευση». Είναι συνωμοσίες, οι οποίες υφαίνονται με τα αόρατα νήματα της συνενοχής και του κοινού υλικού συμφέροντος ανάμεσα στα πρόσωπα που διαδραματίζουν σημαντικούς ρόλους.  

Οποτεδήποτε ο χρόνος ξεβράζει κάποιο ίχνος από την κρυμμένη αλήθεια στο φως, καθεστώτα, πολιτεύματα και οικονομικοί γίγαντες κλονίζονται συθέμελα. 

Ο Ηράκλειτος είχε κατανοήσει απόλυτα την ισχύ και την αξία των αφανών δεσμών που συνθέτουν τις φυσικές και τις κοινωνικές δομές και με ελάχιστες λέξεις ξεσκέπασε προκαταβολικά όλες τις συνωμοσίες που έλαβαν χώρα στην εποχή του και ακολούθησαν στις χιλιετίες που παρήλθαν.
 
Αν κάποιος έχει αμφιβολίες για τη σημασία των αφανών δεσμών στη διαμόρφωση της πολιτικής, οικονομικής και πολιτισμικής σκηνής του κόσμου, ας αναρωτηθεί πόσες φορές διάβασε τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά από μία κρίσιμη σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. ή είδε στην τηλεόραση μια νατοϊκή σύσκεψη, στην οποία θα αποφασιζόταν επέμβαση σε κάποιο σημείο του πλανήτη. Το αδικοχαμένο αίμα που ρέει άφθονο, κάθε δευτερόλεπτο που περνάει, ενώνει τους ηθικούς αυτουργούς με τον αφανή δεσμό της συνενοχής.

Σκελετοί στην ντουλάπα
Στα ελληνικά πράγματα η κατάσταση έχει ως εξής:  

Η αδιαφάνεια και η απόλυτη υπερίσχυση των αφανών δεσμών και της άδηλης φύσης των πραγμάτων είναι τα μοναδικά καθεστώτα που δεν έχουν αμφισβητηθεί ούτε στιγμή. Από την Δίκη των Εξ, στους οποίους δεν επετράπη η πρόσβαση σε δημόσια έγγραφα, που είχαν ζητήσει να επικαλεστούν για την υπεράσπισή τους μέχρι τον παραχωμένο στα Τάρταρα «φάκελο» της Κύπρου, η σιγή και η συγκάλυψη δεν υποχώρησαν ούτε χιλιοστό. Τα ίδια και χειρότερα με την υπαγωγή στο Μνημόνιο και τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του πολιτικού κόσμου, που άλλαζε ρότα στον πλουν με τρόπο που δεν είναι δυνατόν να εξηγηθεί με βάση τα ολίγιστα (σε πλήθος και αξία) δεδομένα που έχουν γίνει γνωστά στην Κοινή Γνώμη.
 
Δυστυχώς, αυτές οι τόσο μεγάλης κλίμακας πολεμικές επιχειρήσεις εναντίον εθνών όπως το δικό μας, δεν είναι δυνατόν να ερμηνευτούν με τις βλακώδεις ερμηνείες των επίσημων ψευδολογιών που εκτοξεύονται κατά ριπάς από την κατεστημένη ενημέρωση και τους φυσικούς αυτουργούς της μαζικής εξαθλίωσης

Μας λείπουν πολλές και κρίσιμες πληροφορίες για να προσεγγίσουμε τα αληθινά γεγονότα που προέκυψαν λόγω των αφανών δεσμών προσώπων και χωρών. Το αόρατο κυβερνά και οι ορατοί πληρώνουν το λογαριασμό...

Δεν υπάρχουν σχόλια: