"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Τρωκτικά


Δάσκαλε που δίδασκες και νόμο δεν εκράτεις. Προσέξτε αναλγησία επικών διαστάσεων. Προσέξτε απροσμέτρητη ανομία. Προσέξτε προστατευμένη μεγιστοτεράστια συντεχνία. Μπροστά της κάθε άλλου είδους κλειστής και προνομιακής «κοινωνίας» μοιάζει με καρτούν Τομ και Τζέρι. Μα γι' αυτό ακούνητος και αδιόρθωτος ο Φωτόπουλος ο γνωστός. Και γι' αυτό όλες ανεξαιρέτως οι άλλες συντεχνίες, από τους ταξιτζήδες μέχρι τους φαρμακοποιούς παριστάνουν τους επανάστατες τους λαϊκούς!

Μα επειδή το προσωπικό της Βουλής, παρέα με τους βουλευτές και τους υπουργούς, εξακολουθούν να παραμένουν στο απυρόβλητο και να διάγουν ζωή χαρισάμενη
. Μα επειδή εκείνοι τα παιδιά ενός ανώτερου θεού. Μα επειδή κράτος εν κράτει και άσε όλους τους άλλους να κόψουν το σβέρκο τους και να πνιγούν. Τέτοια καραμπινάτη, υπέρτατη, ασυγκράτητη και αχόρταγη πορνογραφία ούτε στις πιο έκφυλες και διαστροφικές φαντασιώσεις της μακαρίτισσας Λίντας Λαβλέις στο «Βαθύ λαρύγγι».

Ενα προς ένα τα κακουργήματα που διαπράττονται ακόμα και τώρα στο έσχατο σημείο της καταστροφής.


Πρώτο άπαντες, πλην ΚΚΕ, έγραψαν στα παλιά τους τα παπούτσια κάθε ίχνος συνταγματκής νομιμότητας.
Ολοι πό πόρτες, παράθυρα και κλειδαρότρυπες. Ουδείς με ΑΣΕΠ. Ετσι βόλεψαν τα παιδιά τους, τις γυναίκες τους, τις ερωμένες τους, τους κολλητούς τους, τους επιμελητές των βιβλίων τους, τους συγγενείς τους και τα ανήψια τους. Προσλαμβάνουν εκείνοι για να πληρώνουμε τα ρουσφέτια εμείς τα υποζύγια. Τόσο μασκαράδες. Τόσο τρισάθλιοι. Τόσο ανάλγητοι. Τόσο δα μικροσκοπικοί. Με το μπόι που διαθέτουν χωράνε να περάσουν από τον κώλο μιας καρφίτσας.

Δεύτερο επειδή η υποκρισία είναι ταυτόσημη μ' εκείνη του ρασοφόρου που στα σκοτεινά ασελγεί σε μικρά παιδιά και από τον άμβωνα κηρύσσει τον Λόγο του θεού.
Από την μια, όπως ο κυρ Θόδωρος ο Πάγκαλος, ξιφουλκεί εναντίον πάσης φύσεως συντεχνίας και από την άλλη φορτώνει την Βουλή με τον επιμελητή του βιβλίου του. Ο άνθρωπος έχει επιχείρημα ατράνταχτο. Αφού σου λέει μου το επιτρέπει ο νόμος γιατί να μην το κάνω; Ετσι το ηθικά παράνομο και πορνογραφικό, μεταμορφώνεται, δια νόμου που έχουν ψηφίσει οι βουλευτές, σε νόμιμο και ηθικό. Η δαστρέβλωση, της διαστροφής ω Ελλάς της απόλυτης ντροπής!


Τρίτο επειδή όλοι οι διατελέσαντες πρόεδροι αλλά και πρώην πρωθυπουργοί, έχουν κάθε δικαίωμα να διατηρούν γραφειάρα στην Βουλή, να προσλαμβάνουν δικούς τους γραμματείς και υπαλλήλους , πράγμα που έσπευσε το καλοκαίρι να κάνει η Ψαρούδα Μπενάκη, και επίσης να φορτώνουν το Δημόσιο με πολυπληθές αστυνομικό και υπηρετικό προσωπικό. Το όργιο συνεχίζεται εν μέσω καταστροφής. Πάντα με το γράμμα και την βούλα του Νόμου.

Πράγμα που σημαίνει ότι ουδείς εξ αυτών, των τάχα μου «σοφών», δεν διανοήθηκε, έτσι για την υστεροφημία του, να μην κάνει χρήση των δικαιωμάτων του. Και πράγμα που σημαίνει ότι το ίδιο πρόσωπο, από τη μια αρθρογραφεί με πατριωτική και σωτήρια ρητορική και ταυτόχρονα τίποτα μα τίποτα από τα προνόμιά του κα την βολή του να μην χαθεί. Τα δικά μου δικά μου και τα δικά σου δικά μου.

Και τέταρτο, η κορύφωση όλων αυτών, με οκτώ χιλιάρικα μεικτά κάθε βουλευτής και με μια τρακοσάρα χιλιάρικα η αποζημίωση κάθε υπαλλήλου της Βουλής

Απίστευτο; Κάτι χειρότερο. Η επέλαση των τρωκτικών στο ταμείο των ρακένδυτων και των φτωχών. Στην θέση τους θα έσκαβα με νύχια και με δόντια να εξαφανιστώ κάτω από το υπέδαφος το ελληνικό.

Αγαπητέ μου, όποιος περιμένει ίχνος σωτηρίας από τέτοια και τόσο ανελέητα τρωκτικά που ακόμα και τώρα εξακολουθούν να καταβροχθίζουν τον άμπακα από το υστέρημα του Λαού, είναι χαϊβάνι κανονικό. 



 

Δεν υπάρχουν σχόλια: