"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙA: Tο ΝΑΤΟ θα θωρακίσει τους πασάδες με Patriot

Με σύγχρονο σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας Patriot θα θωρακίσει το ΝΑΤΟ την Τουρκία,  δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου.

«Οι χώρες που προμηθεύουν το ΝΑΤΟ με συστήματα Patriot είναι γνωστές και έχουμε έλθει σε συμφωνία μαζί τους. Το επίσημο αίτημα θα υποβληθεί το συντομότερο», τόνισε ο Νταβούτογλου σε συνέντευξη Τύπου στην Αγκυρα προσθέτοντας ότι οι συνομιλίες για την ανάπτυξή του βρίσκονται στο τελικό στάδιο.

Η Αγκυρα είχε ζητήσει να ενισχυθεί η ασφάλεια στα σύνορά της με τη Συρία -τα οποία έχουν μήκος 900 χιλιόμετρα-, μετά τα χτυπήματα από συριακούς όλμους σε τουρκικό έδαφος για να εισπράξει θετική απάντηση από τον γ.γ. του ΝΑΤΟ. 

Εάν η Τουρκία ζητήσει την ανάπτυξη πυραύλων Patriot στα σύνορά της με τη Συρία, το αίτημά της αυτό θα εξεταστεί κατά «προτεραιότητα», είχε δηλώσει ο Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, συμπληρώνοντας ότι «η κατάσταση κατά μήκος των συνόρων ανάμεσα στη Συρία και την Τουρκία είναι ένα θέμα μεγάλης ανησυχίας.

Διαθέτουμε όλα τα απαραίτητα σχέδια για να υπερασπιστούμε την Τουρκία εάν καταστεί ανάγκη και τα σχέδια αυτά θα προσαρμοστούν, εάν χρειαστεί, κατά τρόπον ώστε να διασφαλιστούν αποτελεσματικά η άμυνα και η προστασία της Τουρκίας»

EΘΝΟΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: