"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Παπατζής «καμικάζι» απειλεί με πυρηνικά την ευρωζώνη!

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ
(katsikas.george@gmail.com
 
O νέο-παπατζής χαρτοπαίχτης  που φιλοδοξεί να παίξει την τύχη μιας χώρας στον τζόγο, κάτι δεν έχει καταλάβει καλά. Η ενδεχόμενη μετάβαση από την πεζοδρομιακή ρίψη του παπά προς αλίευση «προοδευτικών» πελατών,  στα μεγάλα σαλόνια της του σκληρού τζόγου της Ευρωζώνης όπου παίζονται αμείλικτες παρτίδες πόκας επί πανάκριβης πράσινης τσόχας  με στόχο να κάνει την μεγάλη «αρπαχτή» μάλλον τον έχει θολώσει.   
 
Πέραν του γεγονότος ότι θεωρεί εξωπραγματικά αυτονόητο πως αν  κάτσει στο τραπέζι, με τον τσαμπουκά του θα πάρει ό,τι  φύλλο  αυτός γουστάρει,  πολλαπλάσια των πραγματικών βλέπει και τα χρήματα στο κέντρο του τραπεζιού!  Με δεδομένο λοιπόν ότι όλα έχουν βγει από τις τσέπες των ΑΛΛΩΝ οι οποίοι αφελώς ανέχτηκαν τους προηγούμενους παπατζήδες της Ρουσφετόβιας  να «χτυπούν» με φρέσκο αέρα κοπανιστό ελέω «προσώπου» που επικαλέστηκαν ότι  διαθέτει  στην κακούργα την κοινωνία η χώρα-οπερέτα την οποία εκπροσωπούσαν, ο νέο-παπατζής επίδοξος αντικαταστάτης τους θεωρεί πως οι αντίπαλοί του είναι  παντελώς  ηλίθιοι ώστε να τους πάρει και τα σώβρακα επικαλούμενος πυρηνικές οικονομικές δυνάμεις και πυρηνικά οικονομικά ολοκαυτώματα πολλών τρις. ευρώ  που μπορεί να προκαλέσει πατώντας τον διακόπτη που αυτός ελέγχει !!!
 
Τα πράγματα είναι άραγε έτσι ή μιλάμε για το απόλυτο πυρηνικό ολοκαύτωμα της λογικής? Ας επιχειρήσουμε μια ανάλυση
 
Τα λεφτά στην πράσινη τσόχα της Ευρωζώνης είναι όντως πολλά. Όχι όμως τόσα πολλά ώστε να μετατρέψουν τον κάθε τυχάρπαστο κατά φαντασία οικονομικό ταλιμπάν σε ρυθμιστή της παρτίδας. Μιλώ για το ΑΚΡΙΒΕΣ και απόλυτα ΟΡΑΤΟ ποσό στο κέντρο της πράσινης τσόχας. Σύμφωνα με την τελευταία επίσημη ανάλυση του ΔΝΤ πρόκειται για 424 ΔΙΣ ευρώ (134 δις. ομόλογα της ΕΚΤ + 113 δις δάνεια από το «ευρωπαϊκό» σκέλος της τρόικας+ 22 δις. από το ΔΝΤ + 55 Δις ελληνικά ομόλογα στα χέρια ξένων ιδιωτών + 100 δις χρέους καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων που οφείλεται σε τρίτους ξένους μέσω τραπεζών) Ποσό απολύτως ανεκτό από την ευρωζώνη του συνολικού ΑΕΠ των 13 τρις. ως οικονομικό αντίτιμο, μιας πιθανής εξόδου της χρεοκοπημένης Ρουσφετόβιας στα πλαίσια του «ριζοσπατικού» ονείρου της να μετατραπεί σε μια νέα Αλβανία του Χότζα.
 
Κάποιοι μάλιστα γνωρίζοντας πως σε περίπτωση πρόσκαιρης καλής διαγωγής της χώρας-τσίρκου, το ποσό αυτό θα ΑΥΞΗΘΕΙ  κατά περίπου 100 δις χάρη στα νέα δάνεια που προβλέπει η τελευταία δανειακή συμφωνία,  με αποτέλεσμα η μαθηματικά υπολογίσιμη ζημιά σε περίπτωση μελλοντικής και όχι άμεσης εξόδου να αυξηθεί ισόποσα μάλλον θα αισθανθούν λύτρωση μπροστά σε μια άμεση αποχώρηση με κόστος μικρότερο του 3,5% του συνολικού ΑΕΠ της ζώνης του ευρώ 
 
Τούτο  το γνωρίζει πολύ καλά  και ο κατά συνείδηση ανεπάγγελτος  νέο-παπατζής τζογαδόρος γι αυτό και όταν λανσάρει τα «ριζοσπαστικά» νταηλίκια του  ΔΕΝ αναφέρεται  στο παραπάνω μαθηματικά υπολογίσιμο βάσει πραγματικών στοιχείων ποσό. Αντίθετα προτιμά να μιλά για κάποια ΤΡΙΣεκατομμυρια ευρώ προσπαθώντας να δώσει λογική χροιά στη θεωρία του περί πυρηνικού ολοκαυτώματος που μπορεί με την «μαγκιά» του να προκαλέσει.
 
Η πολιτική απάτη ΔΕΝ εντοπίζεται στο γεγονός ότι τα όσα λέει είναι απίθανα. Η απάτη εντοπίζεται στην ΜΕΡΙΚΗ παρουσίαση της αλήθειας που συντελεί στο να εμφανίζονται κατ επιλογήν ενδεχόμενα ως απόλυτες βεβαιότητες! 
 
Στην οικονομική επιστήμη οι εκ των προτέρων εκτιμήσεις επικείμενων δυσάρεστων γεγονότων  ΔΕΝ βασίζονται αποκλειστικά στα ψυχρά μαθηματικά . Σημαντικό ρόλο παίζουν οι προβλέψεις σεναρίων που σχετίζονται με πιθανές μελλοντικές αντιδράσεις της ΜΑΖΑΣ. Λογικό λοιπόν είναι να μπαίνουν στο παιχνίδι και εκτιμήσεις για ΑΚΡΑΙΑ ενδεχόμενα ακόμη και αν αυτά παραπέμπουν σε Αρμαγεδδόνα.
 
Για να μην αδικούμε τον ανεπάγγελτο νέο-παπατζή τζογαδόρο εθνοσωτήρα μας οφείλουμε να παραδεχθούμε πως οι αναφορές του  σε πιθανή οικονομική κόλαση με τρισεκατομμύρια ζημιές για την Ευρωζώνη έχουν βάση. Και έχουν βάση διότι υπάρχει το ενδεχόμενο του πανικού της μάζας, που αν την οδηγήσει στα  γκισέ των ευρωπαϊκών τραπεζών  σε περίπτωση δικής μας εξόδου, μπορεί να σημάνει μέχρι και την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος.
 
Υπάρχουν όμως και δύο πράγματα που ΔΕΝ τα λέει ο νέο-παπατζής προκειμένου να κρύψει τις πραγματικές πιθανότητες που υπάρχουν ώστε να λειτουργήσει ως αποτελεσματικό εκβιαστικό φόβητρο προς τους εταίρους μας η οικονομική κόλαση που επικαλείται:
 
Το πρώτο έχει σχέση με τις κινητήριες δυνάμεις των λογικών ή παραλόγων αντιδράσεων της μάζας.  Πρόκειται για την ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ και την «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Την ενημέρωση την βάζω σε εισαγωγικά διότι μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματική είτε με την κυριολεκτική έννοια της, είτε με την έννοια της προπαγάνδας! Μια ομάδα ανθρώπων που έχει πιστέψει τι είναι σωστό και τι λάθος είτε λόγω αντικειμενικής ενημέρωσης είτε λόγω προπαγάνδας (στην περίπτωση αυτή τα συμπεράσματά της μάζας ως κατευθυνόμενα  μπορεί να είναι λάθος αλλά αυτό που έχει σημασία είναι η πίστη στο συμπέρασμα και όχι η ορθότητά του) έχει διαμορφώσει την κατάλληλη ψυχολογία ώστε να μην πράξει αυτό που θεωρεί λάθος και να πράξει αυτό που θεωρεί σωστό!
 
Συνεπώς αν οι «οικονομικές μάζες» της Ευρωζώνης έχουν ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΕΠΑΡΚΩΣ  ή έχουν ΚΑΤΗΧΗΘΕΙ ΕΠΑΡΚΩΣ προκειμένου να ΜΗΝ πράξουν αυτό που ο νέο-παπατζής θεωρεί ως δεδομένο ότι θα πράξουν, δηλαδή την μαζική προσφυγής στις τράπεζες, τότε απλά ΔΕΝ θα το πράξουν! Και φυσικά τότε όχι μόνο η οικονομική πυρηνική βόμβα δεν θα σκάσει, αλλά και ο νέο-παπατζης θα βρεθεί με το κουμπί στο χέρι να παρακαλά να βρεθεί ελικόπτερο να τον διασώσει απ την κόλαση στην οποία θα έχει μετατρέψει την ίδια του την πατρίδα!
 
Εσείς τι πιστεύετε πως ισχύει όταν όλες οι ευρωπαϊκές δημοσκοπήσεις σε επίπεδο πολιτών, δείχνουν όχι απλά επιθυμία των ευρωπαϊκών λαών να δείξουν την πόρτα της εξόδου στην Ρουσφετόβια αλλά και απίστευτο μένος  εναντίον της? Έχουν ενημερωθεί ή κατηχηθεί  επαρκώς? Αν η Ρουσφετόβια φύγει θα τρέξουν στις τράπεζες ή θα ανοίξουν σαμπάνιες?
 
Το δεύτερο που δεν μας λέει ο νέο-παπατζής είναι πως ανεξάρτητα απ τις αντικειμενικές προθέσεις της μάζας, αυτό που μετράει είναι η εκτίμηση για τις προθέσεις αυτές από τους πολιτικούς που λαμβάνουν αποφάσεις. Αυτό που μετράει δηλαδή είναι όχι το τι θα πράξει η μάζα, κάτι που εκ των προτέρων ουδείς γνωρίζει, αλλά το τι ΠΙΣΤΕΥΕΙ πως θα πράξει η μάζα αυτός που αποφασίζει!  Και εδώ μπαίνει το ερώτημα: Υπάρχει «άνωθεν» προσπάθεια ενημέρωσης ή κατήχησης των ευρωπαίων φορολογουμένων που ακουμπάνε τα ωραία τους λεφτά στην Ρουσφετόβια, από τις πολιτικές τους ηγεσίες ή είναι τυχαίο το ανθελληνικό τους μένος? Και τι αλήθεια θα απαντήσουν στον τσαμπουκαλή νέο-παπατζή μας οι ηγεσίες αυτές ΑΝ πιστέψουν καλώς ή κακώς πως η ενημέρωση ή η κατήχηση των λαών τους έπιασε τόπο?
 
Εδώ πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη πως τις αποφάσεις ΔΕΝ τις λαμβάνουν μεμονωμένα πρόσωπα. Τις αποφάσεις τις λαμβάνουν  ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΑ μέσα από κυβερνητικές πλειοψηφίες . Και σε ΚΑΘΕ κυβερνητικό σχηματισμό πάντα υπάρχουν τα σαϊνια και τα «σαϊνια»!. Μιλώ για σαϊνια που μπορεί να ψηφίσουν το αντικειμενικά σωστό  και για  «σαίνια» που μπορεί να ψηφίσουν το λάθος. Τρανό παράδειγμα η πρόσφατη κυβέρνηση του ανελλήνιστου παγκόσμιου στοχαστή που παρά την ισχυρή πλειοψηφία της και την ανυπαρξία αντιπολίτευσης  έπεσε μόνη της (!!!)
 
Σε απλά ελληνικά ακόμη και αν δεχτούμε πως ο «πυρηνικός διακόπτης» πραγματικά υπάρχει για να μην χαλάσουμε χατίρι στον νέο-παπατζή, οφείλουμε να δεχτούμε πως μεταξύ αυτών που θα κληθούν να απαντήσουν στην απειλή του, είναι και κάποιοι που λένε πως δεν υπάρχει!
 
Το χειρότερο όμως για τον νέο-παπατζη και τους κατά φαντασίαν καμικάζι οπαδούς του είναι ότι οι παραπάνω αποφάσεις που σε επίπεδο μεμονωμένων χωρών  τις λαμβάνουν ρευστές πλειοψηφίες,  για να τεθούν σε ισχύ σε επίπεδο Ε.Ε απαιτείται απόλυτη ΟΜΟΦΩΝΙΑ.
  
Ας μην θεωρούν λοιπόν οι οικονομικοί καμικάζι δεδομένη την νίκη του εκβιαστικού τσαμπουκά τους ποντάροντας στον τρόμο του αντιπάλου μπροστά στο άκουσμα της οικονομικής πυρηνικής απειλής . Δυστυχώς γι αυτούς στην περίπτωση της Ε.Ε η μεμονωμένη απουσία τρόμου του ΕΝΟΣ (ακόμα και λόγω άγνοιας κινδύνου ή λόγω βλακείας) είναι αρκετή για να επισκιάσει τον ενδεχόμενο  φόβο πλειοψηφίας αποτελώντας πανίσχυρο ανάχωμα στον εκβιασμό του «ριζοσπάστη» ανεπάγγελτου εθνοσωτήρα μας! Εδώ ο ανυπότακτος ένας μπορεί να κάνει την «ζημιά»!
 
Ο νέο-παπατζης ΔΕΝ παίζει «παπά» απέναντι σε έναν. Παίζει πόκα απέναντι σε πολλούς που πρέπει να λειτουργήσουν ως ΕΝΑΣ! . Και δυστυχώς για αυτόν ακόμα και αν η πλειοψηφία τσιμπήσει και πάει «πάσο» στο ανύπαρκτο φύλλο του,  αρκεί ένας και μόνος ένας ομοτράπεζος τζογαδόρος να τον στείλει αδιάβαστο, μαζί με έναν ολόκληρο λαό,  απαντώντας στην απύθμενη και βλακώδη θρασύτητα με ένα βροντερό «ΤΑ ΒΛΕΠΩ…»!!!

ΥΓ  Κι όμως ο περίφημος πυρηνικός διακόπτης κάποτε υπήρξε. Τον κρατούσε πριν από 2 περίπου  χρόνια στα χέρια του ο ανεκδιήγητος «Bravo Giorgakis» έχοντας γύρω από την ίδια  πράσινη τσόχα  ένα πανικόβλητο καρέ εταίρων που είχαν όλοι αλλάξει τριάντα χρώματα απ τον φόβο τους. Και φυσικά απλά τον απενεργοποίησε  με αντάλλαγμα  το περίφημο «πιστόλι» που ζητούσε να ακουμπήσει η μαντάμ Μέρκελ στο τραπέζι και που αποδείχτηκε νεροπίστολο!
 
Αυτό είναι το πυρηνικό όπλο του  Νέο-παπατζή Alexis! Όσο γρηγορότερα το καταλάβει τόσο το καλύτερο για όλους μας…

Δεν υπάρχουν σχόλια: