"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΠΑΚΙΣΤΑΝ: Κεφάλια νεκρών στρατιωτών φαίνονται σε βίντεο των Ταλιμπάν

Οι εξεγερμένοι Πακιστανοί Ταλιμπάν δημοσίευσαν σήμερα βίντεο που παρουσιάζει τις κομμένες κεφαλές 17 στρατιωτών, οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες ημέρες κατά τη διάρκεια συγκρούσεων με τον στρατό στα βορειοδυτικά της χώρας.
   
Το Κίνημα των Ταλιμπάν του Πακιστάν (ΤΤΡ) ανέλαβε την ευθύνη για τους ακρωτηριασμούς, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν από τους μαχητές τους έπειτα από επιδρομή από το ορμητήριό τους στο Αφγανιστάν κατά των πακιστανικών δυνάμεων.
  
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε στην ταραχώδη περιοχή Ντιρ, ανάμεσα στην αφγανική μεθόριο και την κοιλάδα Σουάτ, την οποία είχαν θέσει υπό τον έλεγχό τους οι Ταλιμπάν το 2009, προτού καταδιωχθούν από τον στρατό.
   
Στο δημοσιευμένο βίντεο οι Ταλιμπάν παρουσιάζουν τα κεφάλια 17 ανδρών τοποθετημένα σε σειρά μπροστά από ένα λευκό σεντόνι, μπροστά από έναν στοίχο ανταρτών με καλυμμένα πρόσωπα και φέροντες όπλα, που προφανώς ήσαν λάφυρα από τους νεκρούς.
   
«Ο Θεός μας χάρισε μία μεγάλη νίκη, εμείς τους σκοτώσαμε, τέσσερις εξ αυτών είναι παραστρατιωτικοί και οι υπόλοιποι στρατιώτες», τονίζει ο αφηγητής Ταλιμπάν στο βίντεο.
   
Στρατιωτική πηγή στην μεγαλούπολη Πεσαουάρ, στα βορειοδυτικά του Πακιστάν, επιβεβαίωσε πως 17 στρατιώτες βρήκαν τον θάνατο από τη δράση των Ταλιμπάν από την έναρξη των συγκρούσεων την περασμένη Κυριακή και πως τα κεφάλια που παρουσιάζονταν στο βίντεο ήσαν δικά τους.
   
Πάνω από 100 Ταλιμπάν «προερχόμενοι από κρησφύγετο επέκεινα των συνόρων» με το Αφγανιστάν επιτέθηκαν εναντίον στρατιωτικής περιπόλου, σύμφωνα με τον πακιστανικό στρατό, ο οποίος υποστηρίζει πως 14 αντάρτες έχασαν τη ζωή τους κατά τις συγκρούσεις αυτές.
   
Μετά την επίθεση αυτή, το Ισλαμαμπάντ παραπονέθηκε επισήμως στην Καμπούλ για την «απραξία της στην εξουδετέρωση των καταφυγίων των ανταρτών» στο έδαφός της, επιτρέποντας έτσι στους Πακιστανούς Ταλιμπάν να εφορμούν συχνά σε στόχους εντός της χώρας.
 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: