"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΚΟΠΙΑΝΟ: Βόμβα για την συνοχή της Ελληνικης κυβέρνησης

Αν υπάρχει ένα θέμα το οποίο χωρίζει και μπορεί να υπονομεύσει τη συνοχή του κυβερνητικού σχήματος δεν είναι άλλο από το Σκοπιανό.

Η παρουσία της ΝΔ του Αντ. Σαμαρά και του ΛΑΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη ως κυβερνητικών εταίρων καθιστά πρακτικά αδύνατη όχι μόνο την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας, αλλά ακόμη και τη συζήτηση του θέματος.

Γι' αυτό προκαλεί εντύπωση η δεύτερη μέσα σε λίγες ημέρες αναφορά του Γ. Παπανδρέου στο Σκοπιανό και η χθεσινή παρότρυνσή του προς την κυβέρνηση Παπαδήμου να πάρει πρωτοβουλίες ώστε να λύσει το πρόβλημα.

Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για "σημαντικά περιθώρια" που υπάρχουν προκαλώντας εντύπωση, μια και δεν έχει προκύψει το οποιοδήποτε δείγμα κάμψης της αδιαλλαξίας του κ. Γκρούεφσκι.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί δεν πήρε ο ίδιος την πρωτοβουλία λύσης του προβλήματος ώστε να μη χαθεί η "ευκαιρία" και αναθέτει την αποστολή αυτή σε μια κυβέρνηση που από τη συμβολαιογραφική πράξη γέννησής της έχει άλλη και εντελώς συγκεκριμένη αποστολή;

EΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: