"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Κυβέρνηση Μέρκελ-Σαρκοζί


Ανεξάρτητα από τις βίαιες χθεσινές πολιτικές εξελίξεις, του παρά πέντε, όσο οι πολιτικοί νάνοι της χώρας δεν πειθαρχούν στις εντολές των δανειστών μας να κυβερνηθεί η Ελλάδα σύμφωνα με τις υποδείξεις τους τόσο θα βυθιζόμαστε στο σκοτάδι της Αλβανίας του Χότζα με μοναδικό “οικονομικό όραμά” την επιστροφή μας στην “ισχυρή” δραχμή.

Αυτή είναι η πραγματικότητα των ημερών και των χθεσινών εξελίξεων όσο και αν οι πολιτικοί νάνοι των κομμάτων εξουσίας επιμένουν να παρουσιάζουν την αγωνία για τις καρέκλες τους και για την εξουσία ως δήθεν προσπάθεια σωτηρίας του λαού και των συμφερόντων της χώρας. Γιατί η αλήθεια που κρύβουν είναι η πρόθεσή τους να μετατρέψουν τον προσωρινό πρωθυπουργό σε ανδρείκελο και την κυβέρνησή του σε πιόνια που θα προετοιμάσουν εκλογές στα μέτρα τους και στις επιδιώξεις τους για διακυβέρνηση του τόπου και την σύνθεση παρουσίας τους στην Βουλή.

Είναι τόσο πολιτικοί νάνοι που φρόντισαν να υποβαθμίσουν ακόμη και το λόγο που φθάσαμε ως εδώ.

Τον πρωτοφανή στην ελληνική ιστορία δημόσιο εξευτελισμό του πρωθυπουργού της χώρας, από τους δανειστές μας, στις Κάννες επειδή τόλμησε να ανακοινώσει απόφαση για δημοψήφισμα χωρίς να τους ρωτήσει.

Έναν εξευτελισμό και διασυρμό που έδειξε πεντακάθαρα την εξής πραγματικότητα: Ότι η Ελλάδα έχει ήδη χάσει την εθνική της κυριαρχία. Και ότι η παρουσία της στην Ευρώπη συνδέεται μόνο υπό τον όρο της απώλειας των κυριαρχικών της δικαιωμάτων μέχρι το 2020 τουλάχιστον.

Από εκεί και πέρα οι παλικαρισμοί της αξιωματικής αντιπολίτευσης, οι (κατά τον κ. Ε. Βενιζέλο) “τσάμπα μαγκιές” των αριστερών κομμάτων και οι βλακώδεις λεονταρισμοί του κ. Παπανδρέου για την φωνή του δήθεν κυρίαρχου ελληνικού λαού συνθέτουν γνωστά καραγκιοζιλίκια χειρίστης ποιότητας.

Ίσως κάποιοι ισχυρισθούν ότι οι απόψεις μου είναι αποτέλεσμα οργής.
Μπορεί.

Δεν είναι όμως προϊόν υπερβολής.

Γιατί εάν διαβαστεί προσεκτικά ο απολογισμός πεπραγμένων της κυβέρνησης του κ. Παπανδρέου, όπως ο ίδιος είχε το θράσος να παρουσιάσει στην Βουλή, θα γίνει αντιληπτή η ξεδιάντροπη προσπάθεια για υποβάθμιση της νοημοσύνης μας.

Πατάξαμε το λαθρεμπόριο καυσίμων, είπε δύο φορές ο κ. Παπανδρέου, όταν μόνο τον τελευταίο χρόνο, το 2011, οι απώλειες του δημοσίου από το λαθρεμπόριο καυσίμων έφθασαν περίπου τα 2 δισ. ευρώ και το λαθρεμπόριο μαζί με το παρεμπόριο, τη νοθεία της βενζίνης και την κλοπή στην αντλία είναι ήδη σε μεγάλη κορύφωση.

Συγκροτούνται εταιρίες σε μία ημέρα, είπε ψευδώς ο κ. Παπανδρέου, όταν και οι υπηρεσίες των υπουργείων δέχονται ότι για να πάρεις άδεια ακόμη και για ένα επιπλάδικο χρειάζονται περίπου δύο χρόνια και περισσότερες από 100 υπογραφές σε 10-15 άδειες που θα εκδοθούν αν οι υπηρεσίες δεν απεργούν.

Λύσαμε θέματα περίθαλψης, είπε ψευδώς ο κ. Παπανδρεόυ, όταν γνωρίζει ότι η λειτουργία του νοσηλευτικού συστήματος έχει περιπλακεί σε σημείο που βρίσκεται κοντά στο αδιέξοδο.

Λύσαμε προβλήματα ανάπτυξης και προωθήσαμε επενδύσεις, είπε ψευδώς ο κ. Παπανδρέου, όταν την διετία της θητείας του έχασαν την δουλειά τους περισσότερα από 400.000 άτομα και η προοπτική για τους άνεργους στο 2012 είναι για πολύ πάνω από 1.000.000 άτομα.

Απελευθερώσαμε τα επαγγέλματα, είπε ψευδώς ο κ. Παπανδρέου, όταν η Ευρωπαϊκή Ένωση μας στέλνει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για το νόμο μαϊμού της απελευθέρωσης των επαγγελμάτων και έχουμε σύγκρουση των υπουργών κ. κ. Ραγκούση και Ρέπα για την μη απελευθέρωση.

Πέρα δε όλων αυτών των ψευδών πεπραγμένων απέφυγε να αναφερθεί σε πραγματικές αλήθειες.

Απέφυγε συγκεκριμένα να αναφέρει ότι το βιωτικό επίπεδο των ιθαγενών-Ελλήνων έφθασε στα επίπεδα Βουλγαρίας και Αλβανίας του Χότζα με μισθούς 300-400 ευρώ για τρίωρες και τετράωρες απασχολήσεις.

Απέφυγε να αναφερθεί στην κατ΄ εξακολούθηση κλοπή των συντάξεων και των εφάπαξ των εργαζομένων όπως και στην προοπτική παραπέρα μείωσης.

Απέφυγε να αναφερθεί στην διπλή φορολόγηση όλων των πολιτών και στην αφαίμαξη ακόμη και εκείνων που είναι στο όριο της φτώχειας αφού το αφορολόγητο κατέβηκε στα 5.000 ευρώ.

Απέφυγε να μιλήσει για την τεράστια απώλεια της αξίας της ακίνητης περιουσίας ακόμη και του πλέον φτωχού πολίτη λόγω του φοροκυνηγητού της οικοδομής και των ακινήτων.

Απέφυγε την αλήθεια ότι όλη αυτή η κλοπή μισθών και συντάξεων και η φορομπηχτική πολιτική δεν υποδείχθηκε από την Τρόικα αλλά από την κυβέρνηση Παπανδρέου ως εναλλακτική λύση της αναβολή των αποκρατικοποιήσεων και της συρρίκνωσης του δημοσίου.

Απέφυγε να αναφερθεί στον εκβιασμό των συντεχνιών του Δημοσίου για την μη διάλυση ακόμη και των άχρηστων Οργανισμών και υπηρεσιών που φωλιάζουν οι κομματικοί και οι εγκάθετοι του ΠΑΣΟΚ.

Ας τελειώνουμε λοιπόν με το Θέατρο Σκιών για το κύρος της μεταβατικής κυβέρνησης. Και ας προσγειωθούμε παρουσιάζοντας, εντός της ημέρας, μια κυβέρνηση προδιαγραφών Μέρκελ-Σαρκοζι (όπως υποχρεούμεθα) ώστε να εξασφαλίσουμε την συγκατάθεση των δανειστών και να πάρουμε τα επόμενα δανεικά για να πληρωθούν οι συντάξεις και οι μισθοί και να αποφύγουμε την επίσημη αναγγελία χρεωκοπίας.

Σε ό,τι αφορά το θέατρο και τα καραγκιοζιλίκια έχουμε καιρό να επανέλθουμε μιας και πάμε σε εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια: