"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ: Αποκλεισμός στα πολιτικά αεροπλάνα της απο το Ιράκ

Οι τουρκικές εταιρίες Turk Hava Yollari, Atlasjet, Pegasus, MNG Cargo δεν θα μπορούν να προσγειώνονται στα Αεροδρόμια του Ιράκ.

Η κυβέρνηση της Βαγδάτης επέβαλε αυτή την απαγόρευση ως αντίποινα για τη δικαστική απόφαση με την οποία κατασχέθηκαν αεροσκάφη των Αεροπορικών γραμμών του Ιράκ.

Η ιστορία ξεκίνησε πριν από τρία χρόνια, όταν η ιρακινή εταιρία πετρελαίων όφειλε 20-25 εκατ.$ στην τουρκική πετρελαϊκή εταιρία, η οποία προσέφυγε στα Δικαστήρια για να διεκδικήσει τα χρήματά της.

Το Δικαστήριο αποφάσισε την κατάσχεση των Αεροσκαφών της Αεροπορικής εταιρίας του Ιράκ και τώρα η κυβέρνηση σαν αντίποινα σταματά όλες τις πτήσεις των τουρκικών εταιριών στα αεροδρόμιά της.

Η ζημιά για τις τουρκικές εταιρίες υπολογίζεται σε 3 εκατ.$ την εβδομάδα, για αυτό και σπεύδουν να αναζητήσουν λύση του προβλήματος

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: