"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


EŞEK ADASI (ΓΑΪΔΟΥΡΟΝΗΣΙ): Οι προβοκάτορες δεν έχουν τελειωμό!!!

Γράφει ο Αντιστράτηγος ε.α. Ευστράτιος Χαραλάμπους 

Μεταφέρω από τη σημερινή εφημερίδα Milliyet , περίληψη άρθρου του δημοσιογράφου Melih Aşık , με τον παραπάνω τίτλο.
 
Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας , για τις πρόσφατες εκλογές στη Τουρκία ( 12 Ιουνίου2011), ο αρχηγός του Δημοκρατικού κόμματος (Demokrat Partisi-DP) Namık Kemal Zeybek , ισχυρίστηκε ότι τα ελληνικά νησιά στη Θαλάσσια περιοχή νοτίως της Σάμου , Bulamaç( Φαρμακονήσι-9νμ) και Eşek ( ΓαΪδουρονήσι)Αγαθονήσι -6νμ), αν και βρίσκονται εντός των 6 ν.μ πό τις τουρκικές ακτές , βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή και η κυβέρνηση Ερντογάν  δεν βγάζει μιλιά.

Χθές ο υποψήφιος βουλευτής του DP , απόστρατος συνταγματάρχης Ümit Yalım μαζί με τον πρόεδρο της κομματικής οργάνωσης της επαρχίας Didim ( Δίδυμα) του νομού Aydın ( απέναντι από τα προαναφερόμενα νησιά) μαζί με δύο δημοσιογράφους , συνολικά 5 άτομα , προκειμένου να επαληθεύσουν τους ισχυρισμούς των κίνησαν με βάρκα από την τουρκική ακτή . Ξεκινώντας δήλωσαν ότι  Θα προσπαθήσουμε να βγούμε χωρίς διαβατήρια , εάν δεν το πετύχουμε θα δείξουμε τα διαβατήρια και ελέγξουμε το νησί . Σκοπός μας να δείξουμε στους Έλληνες ότι πρέπει να εγκαταλείψουν τα νησιά που κατέχουν . Η βάρκα μόλις πλησίασε στο νησί έγινε σύσταση από τους Έλληνες στρατιώτες πρώτα να πάνε στη Σάμο , όπου είναι η πύλη εισόδου και στη συνέχεια να πλεύσουν για το Αγαθονήσι .

Ο πρόεδρος του DP , Namık Kemal Zeybek , μήνες τώρα συντηρεί το θέμα αλλά ούτε η κυβέρνηση , ούτε η αντιπολίτευση εκφέρουν γνώμη .Τα νησιά είναι άραγε υπό κατοχή ?
 
Συμπεράσματα :

α. Ανεξάρτητα από την προσπάθεια ενός μικρού κόμματος ( υπόψη ότι είναι το πρώην κόμμα του Μεντερές και του Ντεμιρέλ) να κάνει αισθητή τη παρουσία του μεταχειριζόμενο εθνικιστική ρητορεία , θα πρέπει να μας ανησυχεί και μας θέτει σε εγρήγορση η πιθανότητα επανάληψης ενός τραγικού γεγονότος τύπου Ίμια , από ανευθυνουπεύθυνους πολιτικάντηδες και  πληρωμένους κονδυλοφόρους 
 
β. Η σιωπή των δύο τουρκικών κομμάτων εξουσίας στη Τουρκία ( AKP-κυβέρνηση και CHP- αξιωματική αντιπολίτευση )και η άρνηση τους να θέσουν τέρμα στη προβοκατόρικη λογική πρέπει να μας προκαλεί ανησυχία και ιδιαίτερα στους αρμόδιους που συνδιαλέγονται επί σειρά ετών με τους τούρκους αξιωματούχους , για τις πραγματικές προθέσεις της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής , οι οποίες τεχνηέντως αποκρύπτονται , με επιθέσεις φιλίας , οικονομική συνεργασία και μικροπαραχωρήσεις , οι οποίες με μαεστρία παρουσιάζονται ως τεράστιες υποχωρήσεις .

γ. Τα δύο προαναφερθέντα ελληνικά νησιά με οικονομική ζωή και κατοίκους με τις ονομασίες Eşek και Bulamaç , περιλαμβάνονται στις θέσεις 17 και 21 του χάρτη του Παραρτήματος Α , της περίφημης μελέτης των Ακαδημιών Πολέμου του 1996 , που γέννησε τα Ίμια  και το καθεστώς αμφισβήτησης , εκ μέρους των γειτόνων μας , στο Αιγαίο , έξω από τις Συνθήκες , που καθόρισαν το καθεστώς στην περιοχή και τις διατάξεις του Διεθνούς Δικαίου .

Είναι επιτακτική ανάγκη να κατανοήσουν πρώτα αρμόδιοι και στη συνέχεια οι ασχολούμενοι με αυτά τα ζητήματα ( καθηγητές, δημοσιογράφοι κλπ) ότι θα πρέπει με τους γείτονες να ξεκαθαρίσουμε το θέμα της αμφισβήτησης ελληνικών εδαφών στο Αιγαίο , δηλαδή να σταματήσουν να αμφισβητούν αυτά που επί δεκαετίες αποδέχονταν και μετά να προχωρήσουμε στα υπόλοιπα και πιο σύνθετα.

AEGEAN TIMES

Δεν υπάρχουν σχόλια: