"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Ακροβασία χωρίς προστατευτικό εξοπλισμό σε ύψος 3000 μέτρα για την UNISEF

Ενα ολόκληρο χιλιόμετρο πάνω στο συρματόσχοινο ενός τελεφερίκ περπάτησε ο ελβετός σχοινοβάτης Φρέντι Νοκ σε ύψος τριών χιλιάδων μέτρων από τη στάθμη της θάλασσας - χωρίς μάλιστα προστατευτικό εξοπλισμό. 

Ο Νοκ χρειάστηκε 90 λεπτά για να φτάσει στην κορυφή του όρους Τσουγκσπίτσε, στη Νότια Βαυαρία. Οταν έφτασε στον προορισμό του δήλωσε ότι δεν θέλει να το ξανακάνει χωρίς τη βοήθεια μιας δοκού για να διατηρεί την ισορροπία του. «Ηταν εξαντλητικό», είπε.  
Τον περασμένο Φεβρουάριο ο 45χρονος Νοκ είχε σπάσει το ρεκόρ Γκίνες περπατώντας σε ένα ανάλογο συρματόσχοινο στις ελβετικές Αλπεις, σε ύψος 2970 μέτρων από τη στάθμη της θάλασσας. Τώρα θα υποβάλει και πάλι το κατόρθωμά του στο βιβλίο Γκίνες, για να καταχωριστεί ως «η πιο μακρά και σε μεγαλύτερο ύψος πορεία σε συρματόσχοινο πάνω από τη στάθμη της θάλασσας»

Σκοπός αυτών των εγχειρημάτων είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για τη UNICEF.

TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: