"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΣΥΡΙΑ: Εσπασαν τα χέριατου«ενοχλητικού» σκιτσογράφου

Ενοπλοι μασκοφόροι έσπασαν  τα χέρια ενός από τους διασημότερους πολιτικούς σκιτσογράφους της Συρίας, ο οποίος εξέφραζε με τα σκίτσα του τις ελπίδες των Σύρων για αλλαγή. 

Οι ένοπλοι συνέλαβαν τον 60χρονο Αλι Φερζάτ νωρίς το πρωί, την ώρα που έβγαινε από το στούντιό του, και τον ξυλοκόπησαν άγρια. Γεμάτος μώλωπες μεταφέρθηκε σ' ένα κρεβάτι νοσοκομείου με τα χέρια του τυλιγμένα με επιδέσμους. 

"Αυτό είναι μόνο μια προειδοποίηση", θυμάται πως του φώναζαν οι μασκοφόροι καθώς τον ξυλοκοπούσαν.

Ο Αλι Φερζάτ έχει κερδίσει τον σεβασμό πολλών Αράβων με τα αιχμηρά σκίτσα του, που έκαναν έξαλλους δικτάτορες όπως ο Σαντάμ Χουσεΐν και ο Μουάμαρ Καντάφι, και ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες την οικογένεια του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ. Ο καλλιτέχνης έχει πει ότι ο Μπασάρ πριν ακόμη κληρονομήσει την προεδρία από τον πατέρα του το 2000, συνήθιζε να επισκέπτεται τις εκθέσεις του και να του κάνει ενθαρρυντικά σχόλια.

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: