"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί; Κι’ αν η Τουρκία ενεργοποιούσε το casus belli;

Απόσπασμα απο άρθρο της ΣΟΦΙΑΣ ΒΟΥΛΤΕΨΗ

(...) Κι’ αν αύριο το πρωί της καπνίσει της Τουρκίας να ενεργοποιήσει το casus belli και να μας κηρύξει τον πόλεμο, εμείς τι θα πούμε;

Δεν παραγγέλνουμε όπλα για να αντιμετωπίσουμε τον εισβολέα, επειδή πρέπει να έχουμε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς;

Θα έλθουν οι Γαλλογερμανοί να πολεμήσουν με τα δικά τους κανόνια; Μα αυτοί δεν έχουν ακόμη ενεργοποιήσει καν τη Συνθήκη της Λισαβόνας που ακριβώς αυτό τους επιβάλλει.

Μήπως θα έλθουν οι Σοσιαλδημοκράτες της Φινλανδίας που ζήτησαν δανεικά για τα δανεικά; Μα αυτοί για να ξεφύγουν από τον Στάλιν έτρεξαν να κρυφτούν στην αγκαλιά του Χίτλερ!

Οπότε τι θα συμβεί; Θα αφήσουμε να καταληφθούν μερικά νησιά επειδή το Σύνταγμα θα μας απαγορεύει να δανειστούμε για να αντιμετωπίσουμε τον εισβολέα;

Αλλά αυτό είναι το πρόβλημα. Η Ελλάδα ποτέ δεν θέλησε να εξηγήσει στους «εταίρους» (λέμε τώρα) ότι εδώ δεν είναι Λουξεμβούργο. 

Εδώ έχουμε τρελαθεί στους εξοπλισμούς για να προλαβαίνουμε την εξοπλισμένη ως αστακό Τουρκία, την οποία θέλουν και να εντάξουν (Ολλανδοί, Φιλανδοί και άλλοι) στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά το κρατάμε κρυφό!

Υπάρχει και ένα ακόμη (κορυφαίο) πρόβλημα: Η παρούσα κυβέρνηση έχει τόσο πολύ συκοφαντήσει τη χώρα σε όλους αυτούς, που δεν μπορεί να την υπερασπιστεί αξιόπιστα.

Και αυτός είναι αρκετός λόγος για να φύγει…

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ας μάθουμε πρώτα να αξιοποιούμε σωστά αυτά που ήδη έχουμε και μετά συζητάμε και γ'αυτά που θα θέλαμε να πάρουμε!