"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Μέχρι και κτίριο αγόρασε η ΔΕΗ για χάρη της ΓΕΝΟΠ για να το κάνει ΑΡΜΑΤΟΛΙΚΙ ο Στρατηγός Φωτόπουλος. "Γη και ύδωρ" στους αδίστακτους βολεμένους!


Του Χάρη Φλουδόπουλου

Ένας νόμος ηλικίας 29 ετών (1264/82) «ευθύνεται» για την... «υποχρέωση» της ΔΕΗ να διαθέτει στη συνδικαλιστική οργάνωση της επιχείρησης με τα περισσότερα μέλη κατάλληλο χώρο για την εξυπηρέτηση των συνδικαλιστικών της σκοπών.

Με αφετηρία λοιπόν το νόμο του 1982, στις αρχές του μήνα το Δ.Σ. της ΔΕΗ ενέκρινε με απόφασή του τη συνέχιση της χρήσης από τη ΓΕΝΟΠ, δύο ορόφων σε κτίριο της επιχείρησης επί της οδού Βεραντζέρου. Όπως διευκρινίζεται μάλιστα η παραχώρηση περιλαμβάνει και τα λειτουργικά έξοδα (λογαριασμοί, κοινόχρηστα, θέρμανση) τα οποία καλύπτονται από το ταμείο της ΔΕΗ.

Οι δύο όροφοι της Βεραντζέρου, δεν είναι το μόνο κτίριο που παραχωρείται στη ΓΕΝΟΠ
από τη ΔΕΗ. Παλαιότερα η εταιρεία μίσθωνε κτίρια προκειμένου να στεγάζεται η ομοσπονδία των εργαζομένων, ενώ από το 1999 αποφασίστηκε, έπειτα από σχετική μελέτη, ότι ήταν ασύμφορο για τη ΔΕΗ να πληρώνει ενοίκια. Έτσι στις αρχές του 2000 αγοράστηκε το κτίριο της οδού Στουρνάρη, όπου σήμερα βρίσκονται τα κεντρικά γραφεία της ΓΕΝΟΠ. Και στο συγκεκριμένο κτίριο τα λειτουργικά έξοδα καλύπτονται από τη ΔΕΗ. 

 

Στο πρόσφατο πόρισμα του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης Λ। Ρακιντζή, αναφερόταν ότι η παραχώρηση είναι νόμιμη। Ωστόσο ο επιθεωρητής διατύπωνε ορισμένες παρατηρήσεις। Συγκεκριμένα κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε ότι δεν υπάρχει συμβόλαιο παραχώρησης του κτιρίου της Μάρνη. Επιπρόσθετα δεν γνωστοποιήθηκε το ύψος των λειτουργικών εξόδων που καλύπτει η ΔΕΗ και δεν κατέστη εφικτή η εκτίμηση του συνολικού κόστους της δαπάνης που επιβαρύνει την επιχείρηση. Σημειώνεται πάντως ότι το κτίριο παραμένει στην ιδιοκτησία της ΔΕΗ και απλά χρησιμοποιείται από τη ΓΕΝΟΠ και τα σωματεία της

Να θυμίσουμε ότι σε προηγούμενη συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΔΕΗ αποφάσισε να παράσχει ευκολίες... «πληρωμής» στους απεργούς του Ιουνίου। Έτσι καθώς η αφαίρεση των μεροκάματων από τους απεργούς, δεν έγινε τον Ιούνιο «για τεχνικούς λόγους» (όπως ενημέρωσε σχετική εγκύκλιος της ΓΔ Ανθρωπίνων Πόρων), η λύση δόθηκε από το Δ.Σ. που αποφάσισε ότι θα υπάρξει διακανονισμός, που προβλέπει να παρακρατηθούν εν είδη δανείου 50 ευρώ το μήνα μέχρι να εξοφληθεί το ποσό που θα πρέπει να αφαιρεθεί από όσους απέργησαν στη δεκαήμερη κινητοποίηση προ διμήνου.



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: