"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΟΑΚΑ και ΣΕΦ παραχωρούνται στους μουσουλμάνους για προσευχή

Οι συναρμόδιοι φορείς με επικεφαλής το υπουργείο Παιδείας θέλησαν να μη επαναληφθούν οι εικόνες με τις δημόσιες προσευχές χιλιάδων μουσουλμάνων σε κεντρικές πλατείες της Αθήνας και μετά ευρεία σύσκεψη αποφασίστηκε η παραχώρηση στους μουσουλμάνους του ΟΑΚΑ, αλλά και του ΣΕΦ για την μεγάλη προσευχή του Ραμαζανίου, τέλη Αυγούστου.

«Παραχωρήσαμε δύο μεγάλους στεγασμένους χώρους, οι οποίοι έχουν χρησιμοποιηθεί ξανά για τον ίδιο σκοπό στο παρελθόν. Είναι μια βαθιά συμβολική κίνηση προς τους μουσουλμάνους συμπολίτες μας που δείχνει ξεκάθαρα ότι σεβόμαστε το δικαίωμά τους να προσευχηθούν. Ταυτόχρονα όμως είναι και μια πρωτοβουλία που αφαιρεί κάθε άλλοθι από εκείνους που ενδεχομένως ήθελαν να οργανώσουν μια συνάντηση του Ισλάμ και της άκρας αριστεράς στις πλατείες της Αθήνας. Μια τέτοια συνάντηση είναι “βούτυρο στο ψωμί” της άκρας δεξιάς. Ολοι αυτοί θέλουν να πολώσουν την ελληνική κοινωνία και να φέρουν τη βία στα σπίτια μας. Οποιος αυτή τη στιγμή προτρέπει μουσουλμάνους να πάνε στις πλατείες για να προσευχηθούν, παίζει με τη φωτιά. Οποιος μουσουλμάνος πάει σε πλατείες, δεν σέβεται το κράτος και οι μουσουλμάνοι ξέρουν τι σημαίνει αυτό», σημείωσε με νόημα  ο γενικός γραμματέας Θρησκευμάτων κ. Γιώργος Καλαντζής.

KAΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: