"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


«Υπό παρακολούθηση» η Τουρκία

Η Παγκόσμια Επιτροπή για τις θρησκευτικές ελευθερίες USCIRF που εδρεύει στις ΗΠΑ στην ετήσια έκθεση της, έθεσε την Τουρκία στον κατάλογο των «υπό παρακολούθηση» χωρών, εξαιτίας του περιορισμού των θρησκευτικών ελευθεριών που υφίστανται οι Μειονότητες στη χώρα αυτή.

Στον κατάλογο περιλαμβάνονται επίσης το Αφγανιστάν, η Κούβα, η Ινδία, η Ρωσία, η Σομαλία, η Βενεζουέλα και το Τατζικιστάν.

Η Επιτροπή εξέφρασε τις ανησυχίες της για την πιέσεις που ασκούνται στις θρησκευτικές μειονότητες των Ελλήνων, των Αρμενίων , των Εβραίων αλλά και των Μουσουλμάνων Αλεβήδων.

Κάλεσε την Τουρκία, αλλά και την ηγεσία των Τουρκοκυπρίων, να σεβαστούν τις θρησκευτικές ελευθερίες και τα δικαιώματα των Χριστιανών και των Εβραίων που ζουν στα εδάφη τους.

EΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: