"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΝΑΣ «ΦΟΝ» ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΜΟΔΑ (ΑΟΖ ΑΝΤΕΣΤΡΑΜΕΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ!)

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ (katsikas.george@gmail.com) στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ
“Όταν επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ άρχισαν οι διερευνητικές επαφές µε την Τουρκία, η ΑΟΖ δεν ήταν της μόδας. Γιατί ξαφνικά έγινε της µόδας;”
ΦΟΝ-Δημητράκης!!! 4/5/2011

Λοιπόν άκου «προφέσορα» που για κάθε μέρα που σε κρατά στη θέση σου (μαζί με την Μαριλίζα)   ο εργοδότης σου, στην απέναντι μεριά ο γίγαντας ομόλογός σου Νταβούτογλου, σφάζει 100 αρνιά σε ένδειξη ευγνωμοσύνης στον Αλλάχ παρακαλώντας να συνταξιοδοτηθείς απ το ΥΠΕΞ

Άκου προσεκτικά «προφέσορα».

Το να θεωρείς την άποψη περί καθορισμού ΑΟΖ ως «μόδα» αποτελεί υπέρτατη προσβολή τόσο προς την νοημοσύνη της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού όσο και προς τα πατριωτικά του αισθήματα.

Μιλώ για πλειοψηφία διότι εξ ορισμού ο όρος «μόδα» αναφέρεται σε ΕΠΙΚΡΑΤΟΥΣΕΣ  τάσεις (πρόσκαιρου χαρακτήρα αλλά αυτό το αφήνω για παρακάτω )  ενός κοινωνικού συνόλου, συνεπώς αναφέρεται σε τάσεις της πλειοψηφίας.

Μιλώ για προσβολή τόσο νοημοσύνης όσο και πατριωτισμού διότι ΕΞ ΟΡΙΣΜΟΥ ο όρος ΑΟΖ αναφέρεται σε ΣΥΝΟΛΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ  κρατών που βρέχονται από θάλασσα,  τόσο επί ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ  υδάτων όσο και επι εκμετάλλευσης  υπεδάφους και πυθμένα σε απόσταση ΜΕΧΡΙ (θα εξηγηθεί αργότερα)  και  200 μιλίων απ τα όρια των χωρικών υδάτων τους. (Ειδικά για τα νησιά προκειμένου να υπάρχει η δυνατότητα να έχουν ΑΟΖ πρέπει αυτά να έχουν ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ δραστηριότητα. Κρατήστε το και αυτό για λίγο αργότερα)

Συνεπώς όταν το μεγαλύτερο μέρος ενός λαού ζητά επιτακτικά την οριοθέτηση ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΩΝ δικαιωμάτων του (όσο μικρά ή μεγάλα είναι αυτά) , η λογική ακόμα και των απόλυτα ηλιθίων λέει πως το αίτημα αυτό είναι ΜΟΝΙΜΟΥ χαρακτήρα.

Μπορεί ο λαός αυτός να έχει δώσει κατά καιρούς σαφέστατα δείγματα «αυτοκτονικού ιδεασμού»  ανεχόμενος να τον κυβερνούν άτομα της νοημοσύνης σου και του επιπέδου σου,  ουδέποτε όμως έχει δώσει δείγματα παραίτησης από κάθε είδους εθνικά προνόμια . Συνεπώς το  να θεωρείς πως η καθολική απαίτηση για κατοχύρωση ΕΘΝΙΚΩΝ συμφερόντων που πηγάζουν απ την οριοθέτηση ΑΟΖ, είναι μια απλή «τάση μόδας» δηλαδή κάτι πρόσκαιρο που θα περάσει, είναι ισοδύναμο με το να μας θεωρείς ηλίθιους και προδότες

Αγαπητέ μου «προφέσορα» ηλίθιοι και προδότες δεν είναι αυτοί που απαιτούν τα δικαιώματά τους έστω και καθυστερημένα. Ηλίθιοι και προδότες είναι αυτοί που επέτρεψαν στους «αγάδες» και στα «καρντάσια» του εργοδότη σου μέσα σε 31 χρόνια να έχουν κάνει πάνω από 131.000 παραβιάσεις του εθνικού μας εναέριου χώρου, και δεν ξέρω κι εγώ πόσες «κρουαζιέρες» που  διάφορα «αρμόδια» παχύδερμα βαφτίζουν ως «αβλαβείς διελεύσεις».

Ή μήπως και αυτά τα θεωρείς «μοδα» που θα περάσει η μπογιά της?

Όταν προσεχώς ο φιλαράκος σου ο Αχμέτ θα σου ζητήσει την λίμνη Υλίκη για να κάνουν «αβλαβείς» ασκήσεις τα βατράχια του στρατού του σε μακροβούτια «στρατηγικού βάθους» θα καταλάβεις τι εστί «μόδα» , εθνικά συμφέροντα αλλά και βερίκοκο μαζί…

Βέβαια εσύ «προφέσορά» μου  είσαι ατρόμητος. Εσύ δεν φοβάσαι! Το είπες άλλωστε
«…στις διερευνητικές επαφές Ελλάδας - Τουρκίας δεν συζητείται η ΑΟΖ όχι επειδή φοβόµαστε αλλά γιατί η οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας ΑΡΚΕΙ (!) για την εκμετάλλευση του φυσικού πλούτου…(…) … η οριοθέτηση ΑΟΖ δεν έχει ΚΑΜΙΑ σχέση µε την εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου»

Εγώ αγαπητέ μου «προφέσορας» σαν εσένα  ΔΕΝ είμαι  αλλά προσφέρομαι ευχαρίστως αν μου φέρεις το «διδακτορικό» σου (αν το βρεις!)  να παραβιάσω το πρωτόκολλο που δεν προβλέπει βαθμολογία στους διδακτορικούς τίτλους και να σου βάλω άριστα!

Στο χρωστάω γιατί μου άνοιξες τα μάτια!

Προφανώς την ΑΠΑΙΤΗΣΗ του διεθνούς δικαίου της θάλασσας που λέει πως την ΑΟΖ πρέπει να την ΑΝΑΚΗΡΥΞΕΙΣ μάλλον θα την είδα στο ύπνο μου.

Προφανώς το γεγονός ότι όλες οι χώρες του κόσμου που σέβονται τα δικαιώματα τους συμπεριλαμβανομένων  των μεγαλύτερων ΜΠΑΝΑΝΙΩΝ, έχουν ανακηρύξει ΑΟΖ είναι κάτι αντίστοιχο με αυτό που λέμε ψιλά γράμματα…

Αφού μάλιστα η ΑΟΖ όπως λες (σε αντίθεση με τον κατά το διεθνές δίκαιο ορισμό της που προανέφερα  ως σύνολο δικαιωμάτων επι υδατων υπεδάφους και πυθμένα σε μήκος συγκεκριμένης θαλάσσιας έκτασης) δεν έχει καμιά σχέση με την εκμετάλλευση ορυκτού πλούτου, αν μια ωραία πρωία ο Ταγιπ πασάς σου φυτέψει καμιά θαλάσσια πλατφόρμα για άντληση φυσικού αεριου η πετρελάιου  εντός χώρου που μπορούσες να ανακηρύξεις ως ΑΟΖ αλλά ποτέ δεν το έκανες, θα ήθελα να μου πεις πως θα την διώξεις!

«Προφέσορα» πρόσεξέ με. Δεν ξέρω τι σε κάνει να πιστεύεις αυτές τις ανοησίες αλλά εντελώς φιλικά θα ήθελα να σε πληροφορήσω ότι όχι μόνο για πλατφόρμα εκμετάλλευσης φυσικών πόρων αλλά ακόμα και πλατφόρμα με θαλάσσια γήπεδα τένις για εκκεντρικούς τενίστες που γουστάρουν να παίζουν μεσοπέλαγα, πρέπει να έχεις ανακηρύξει ΑΟΖ και τα γήπεδα να τα «φυτέψεις» εντός αυτής!

Αν δε αυτό που μεταφέρθηκε από τον τύπο ως άποψή σου ότι δηλαδή  «στην περιοχή της Μεσογείου το εύρος της ΑΟΖ δεν µπορεί να ξεπερνά τα όρια της υφαλοκρηπίδας, άρα δεν έχουµε να κερδίσουµε κάτι παραπάνω από µια τέτοια οριοθέτηση» όντως το είπες,  θα σου συνιστούσα να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΣ άμεσα ζητώντας απ όσους θεωρείς ως «μοδάτους ηλίθιους» μια μεγάλη συγνώμη

Και αυτό αγαπητέ μου «προφέσορα» διότι αν και οι δυο αυτές  ζώνες θεωρητικά μπορεί να συμπίπτουν   από το 1982 που ορίστηκε η Σύμβαση του Διεθνούς Δίκαιου της Θάλασσας ΚΑΝΕΝΑ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ ΜΑ ΚΑΝΕΝΑ Ω ΚΑΝΕΝΑ (!) κράτος στον κόσμο δεν έχει ζητήσει ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΑ την οριοθέτηση της υφαλοκρηπίδας από το Διεθνές Δικαστήριο της Xάγης. Αντιθέτως ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ τα κράτη  ζητούν μαζί με την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας  την ταυτόχρονη οριοθέτηση της ΑΟΖ!.

Σύμφωνα με το άρθρο 121 παργρ.2 του Δικαιου της Θάλασσας αγαπητέ μου «προφέσορα» οι ΑΟΖ των νήσων που έχουν ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ δραστηριότητα καθορίζονται με τρόπο που ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ με τον καθορισμό ΑΟΖ Ηπειρωτικών περιοχών γεγονός που ΑΚΥΡΩΝΕΙ την Τουρκική αθλιότητα που θέλει τα νησιά μας να μην έχουν υφαλοκρηπίδα γιατί λέει τάχα επικάθονται στην υφαλοκρηπίδα της Ηπειρωτικής Τουρκίας

Συνεπώς το παραπάνω Τουρκικό επιχείρημα καταρρέει σαν χάρτινος πύργος αρκεί αντί να τραπεζώνεις τον φίλο σου τον σου Νταβούτογλου, συζητώντας για το αν τα νησιά μας έχουν υφαλοκρηπίδα, και αντί να κάνεις στον ελληνικό λαό διαλέξεις περί μόδας,  ανακηρύξεις ΑΟΖ στέλνοντάς τον Αχμέτ να διαβάσει εκείνος κανένα περιοδικό μόδας!

Σε άκουσα επίσης να λές στον real fm «προφέσορά» μου πως «δεν ισχύει η άποψη πως με την ΑΟΖ θα μεγαλώσει η έκταση της θαλάσσιας περιοχής που μπορεί να εκμεταλλευτεί η Ελλάδα»  ΔΕΝ σε άκουσα όμως να εξηγείς το γιατί

Υπό «κανονικές συνθήκες» ο μόνος λόγος περιορισμού της ΑΟΖ σε έκταση μικρότερη των 200 μιλίων απ τα όρια των χωρικών υδάτων (πλην της εθνικής μειοδοσίας)  , είναι η ανάγκη υιοθέτησης της λύσης της μέσης γραμμής στα σημεία που για ευνόητους λόγους οι επεκτάσεις αυτές πέραν των χωρικών υδάτων δύο χωρών ΥΠΕΡΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ μπαίνοντας η ΑΟΖ της μιας χώρας μεσα στα ορια της ΑΟΖ της άλλης. Αντίστοιχη λογική μέσης γραμμής ισχύει πέραν της ΑΟΖ και στα χωρικά ύδατα. Όταν δηλαδή για παράδειγμα η απόσταση Ελληνικών και Τουρκικών ακτών σε κάποια σημεία είναι μικρότερη των 24 μιλιων εύλογο είναι να μην μπορεί καμία απ της 2 χώρες να οριοθετήσει χωρικά ύδατα 12 μιλίων γιατι τα υδατα της μιας θα υπερκαλύπτουν εκείνα της άλλης (ΣΥΓΝΩΜΗ λάθος. Λογω του Ραγιαδισμού μας σε συνδυασμό με το casus beli των αγάδων που μας επιβάλλει περιορισμό στα 6 μίλια χωρικών υδάτων έπρεπε να χρησιμοποιήσω άλλο αριθμητικό παράδειγμα)


Τι απίστευτο μπορεί να συμβαίνει στη Μεσόγειο ώστε να μπορεί να ανατρέψει τις παραπάνω    «κανονικές συνθήκες» τόσο κοινής λογικής όσο και εθνικής συνείδησης?

Μα φυσικά οι Αγάδες να ζητήσουν να εξαιρεθεί η δυνατότητα οριοθέτησης ΑΟΖ  200 μιλίων ειδικά στη Μεσόγειο, (για όλα τα κράτη) με επιχείρημα (κρατηθείτε και πάρτε τα χάπια σας) την «υψηλή μεταναστευτική τάση των ψαριών στην περιορισμένης έκτασης κλειστή τούτη θάλασσα» (κατά αντιστοιχία με το Νταβουτόγλιο ρητό  «Το Καστελόριζο ανήκει στη Μεσσόγειο», και «ο Αγαίο στα ψάρια του!») και φυσικά η  ΕΛΛΗΝΙΚΗ κυβέρνηση να ψηφίσει ΥΠΕΡ της Τουρκικής αυτής γελοιότητας με αποτέλεσμα το αίτημα των Αγάδων υποστηριζόμενο απ τους Ραγιάδες να γίνει δεκτό απ την Ε.Ε !!!

Όπως και έγινε!!!

Αποτέλεσμα?

Δίπλα στην παγκόσμια πρωτοτυπία του να έχουμε χωρικά ύδατα 6 μιλίων και εθνικό εναέριο χώρο 10 μιλίων ( που δικαίως κατά την ταπεινή μου γνώμη οι καρντάσηδες πασάδες ΔΕΝ τον αναγνωρίζουν  αφ ενός μεν γιατί οι δύο αυτοί εθνικοί χώροι πρέπει να συμπίπτουν και αφ εταίρου διότι είμαστε κότες λειρατες και δεν καθορίζουμε και τους δυο αυτούς χώρους στα 12 μίλια βάσει ΚΥΡΙΑΡΧΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΜΑΣ) και  που είναι διεθνώς γνωστή ως «Ελληνικό παράδοξο» προσθέσαμε νέες παγκόσμιες πρωτοτυπίες  θυσιάζοντας οικονομικά κυριαρχικά δικαιώματά μας είτε στο βωμό των μεταναστευτικών τάσεων των ψαριών (κατ επιταγή των πασάδων) είτε στο βωμό ανοησιών που εκστομίζουν αρμόδιοι υπουργοί

Πάντως αγαπητέ «προφέσορά» μου αν εξακολουθείς να θεωρείς την ΑΟΖ που αφύπνισε μέχρι και τις περιβαλλοντολογικές ανησυχίες περι ψαριών (!)  των γειτόνων μας  ως δευτερεύουσα υπόθεση έχω να σου προτείνω μια επικερδή δοκιμή. Βάλε τον εργοδότη σου να πουλήσει μια  «εποικισιμη» βραχονησίδα στρατηγηκής γεωγραφικής σημασίας  στον Ταγιπ Πασά και αν αυτός σε χρόνο μηδέν δεν την κάνει κέντρο «οργασμού αυτόνομης οικονομικής δραστηριότητας» δίνοντας κίνητρα να εποικιστεί από Μωχαμέτηδες ώστε να αποκτήσει δικαίωμα ΑΟΖ την οποία και θα ανακηρύξει εμένα να μου κρεμάσεις κουδούνια και χαλκάδες στο Σύνταγμα

Ή πολύ πιο απλά. Βάλε αν σου βαστάει πωλητήριο στο Καστελόριζο που είναι η πέτρα του σκανδάλου με τα καρντασια για υφαλοκριπίδα και  ΑΟΖ και όρισε το τίμημα στο συνολικό ύψος του  εθνικού μας χρέους. Αν δεν το αγοράσει  ο καρντάσης κολλητός σου μέσα σε μια ώρα για κάθε κουδούνα που θα μου κρεμάς θα κρεμάω άλλες δέκα μόνος μου!

Τωρα βέβαια  τόσο στο ερώτημα σου «Αν το θέµα της οριοθέτησης ΑΟΖ είναι τόσο µεγάλης εθνικής σηµασίας, γιατί δεν το έκαναν –οι προηγούμενοι-- όταν είχαν τη δυνατότητα;» όσο και στην παρατήρησή σου «πως όσοι εµφανίζουν την ΑΟΖ ως πανάκεια βλάπτουν τη συζήτηση (με τους καρντάσηδες αγάδες)» ΔΕΝ θα σου απαντήσω ουτε θα σχολιάσω για έναν και μόνο λόγο.

 Τόσο η απάντηση που αρμόζει στο ερώτημα περί «προηγούμενων», όσο και το σχόλιο που αρμόζει στην παρατήρησή σου είναι το να σας «στείλω» και εσένα και τους «προηγούμενους» εκεί που ξέρετε και εσείς με τη σειρά σας να με στείλετε για τα επόμενα χρόνια   στην «ευελπίδων» προκειμένου να αποδείξω ότι δεν είμαι ελέφαντας.

Περιορίζομαι λοιπόν στο να περιμένω να σας στείλει ο Ελληνικός λαός τόσο εσένα και την παρέα σου όσο και όλους τους «προηγούμενους»  αν όχι εκεί που ξέρετε τουλάχιστον στο σπίτι σας μπας και προλάβουμε και γλυτώσουμε τίποτα απ τον δύστυχο τούτο τόπο…

ΥΓ: Το διδακτορικό σου σε τι χρώμα κορνίζα το έχεις? Στη μόδα λένε ότι είναι το ροζ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: