"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Φουντώνει ο εμφύλιος στην ΕΛ.ΑΣ.

Κύριοι ΣΟΒΑΡΕΥΤΕΙΤΕ...

Του ΚΩΣΤΑ ΤΟΜΑΡΑ

Λάδι στη φωτιά που έχει ανάψει στους κόλπους της αστυνομίας από το βράδυ του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας ρίχνει η μήνυση που υπέβαλαν προχθές οι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ, οι οποίοι κατηγορούνται για επίθεση σε βάρος οδηγού λεωφορείου που μετέφερε φιλάθλους της ΑΕΚ από τις Σέρρες, σε βάρος του διευθυντή της Κρατικής Ασφάλειας Σωτήρη Σωτηρόπουλου και των δύο συναδέλφων τους της ομάδας «Ζ», οι οποίοι κατέθεσαν σε βάρος τους.

Η ενέργεια αυτή επιτείνει τον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει στην Αμεση Δράση, η οποία ουσιαστικά έχει γίνει δύο κομμάτια, αλλά παράλληλα ξεφεύγει από τα όρια της συγκεκριμένης υπηρεσίας και πλέον έχει περάσει στην κορυφή της ιεραρχίας της ΕΛ.ΑΣ.

Πληροφορίες από έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι η ηγεσία της αστυνομίας έχει δυσανασχετήσει με τη συμπεριφορά της ομάδας ΔΕΛΤΑ, που -όπως και η ΔΙΑΣ- είναι δημιούργημα του υπαρχηγού Γιάννη Ραχωβίτσα και συζητείται σοβαρά το ενδεχόμενο να της αφαιρέσουν αρμοδιότητες και να την κρατήσουν μακριά από συγκεντρώσεις, περιορίζοντας τη δράση της στην άμεση επέμβαση σε περιπτώσεις καταδρομικών επιθέσεων, για τις οποίες και συστάθηκε.

Από την άλλη, οι υποστηρικτές της συγκεκριμένης ομάδας λένε ότι προσπαθούν να την απαξιώσουν.

Αυτό το αποδίδουν στις τεταμένες σχέσεις ανάμεσα στον διευθυντή της Αμεσης Δράσης και τον υποδιευθυντή, που έχουν και οι δύο τον βαθμό του ταξίαρχου και ο δεύτερος χειρίζεται αποκλειστικά τις ομάδες ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ.

Η επίθεση
Σε ό,τι αφορά το περιστατικό το βράδυ του Τελικού, σύμφωνα με τις καταθέσεις των δύο «Ζητάδων» και του οδηγού του λεωφορείου, καθώς και άλλων δύο πολιτών, οι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ επιτέθηκαν στο λεωφορείο με τα κλομπ, έσπασαν το τζάμι και κατέβασαν με τη βία τον οδηγό βρίζοντας και απειλώντας.

Αναγκάστηκαν να σταματήσουν και έφυγαν με την κάλυψη των άλλων της ομάδας, όταν ένας από μοτοσικλετιστές της «Ζ» ανέφερε το περιστατικό στο κέντρο της Αμεσης Δράσης.

Η επίθεση έγινε λόγω του ότι οι φίλαθλοι της ΑΕΚ είχαν μιλήσει άσχημα σε περίπου δέκα δυάδες της ΔΕΛΤΑ στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, επειδή δεν επενέβησαν να τους προστατέψουν όταν δέχτηκαν επίθεση από οπαδούς του ΠΑΟ.

Οι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ στη μήνυση που υπέβαλαν προχθές στρέφονται κατά των δύο συναδέλφων τους της «Ζ», επειδή τους ενοχοποιούν με τις καταθέσεις τους, αλλά και εναντίον του οδηγού του λεωφορείου και κατά των άλλων δύο μαρτύρων.

Τον διευθυντή της Κρατικής Ασφάλειας τον κατηγορούν ότι τους κράτησε τέσσερις ώρες κατά της διάρκεια της προανάκρισης, παρά το γεγονός ότι είχε λάβε εντολή από την προϊσταμένη της Εισαγγελίας να τους αφήσει.

Ανώτατος αξιωματικός πάντως, σχολιάζοντας την κατάσταση, δήλωσε χθες ότι «ο κ. Σωτηρόπουλος έκανε άψογα τη δουλειά του».

Τόνιζε, επίσης, ότι κανείς δεν προτίθεται να ακυρώσει την προσφορά της ΔΕΛΤΑ, αλλά η Αστυνομία δεν πρόκειται να συγκαλύψει τις παρανομίες κανενός.

ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: