"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Ο έγκαυλος Στρος Καν...

Γράφει ο Άγγελος Στάγκος
astagkos@reporter.gr

Εκεί που ο υπογράφων έσπαγε το κεφάλι του για να αποφασίσει αν θα γράψει για το χάλι του κέντρου της Αθήνας, την δολοφονική επίθεση των «μπαχαλάκηδων» στα Εξάρχεια, τις ανοησίες και την ανεπάρκεια του Παπουτσή και τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου σήμερα, αφού φτάσαμε στο σημείο να σκοτωνόμαστε στους δρόμους, ή αν θα αναφερόταν για άλλη μία φορά στις εξελίξεις γύρω από το οικονομικό μας χάλι καθώς χθες επρόκειτο να γίνει η συνάντηση της Μέρκελ με τον Στρος Καν και σήμερα συνέρχεται το ECOFIN για την αφεντιά μας, έσκασε η ειδησάρα:ο γενικός διευθυντής του ΔΝΤ συνελήφθη μέσα στο αεροπλάνο της AIR FRANCE, ενώ αναμενόταν να πετάξει για το ραντεβού του με τη Μέρκελ, με την κατηγορία της επίθεσης, της ομηρίας και της απόπειρας βιασμού (σοδομισμού) καμαριέρας του ξενοδοχείου όπου έμεινε την προηγούμενη νύχτα! Εκτός και αν είχε ραντεβού με συγκεκριμένη βίζιτα, που συνήθως του εμφανιζόταν ντυμένη καλόγρια, μαθήτρια, νοσοκόμα, αστυνομικίνα και αυτή τη φορά νόμιζε ότι ήταν ντυμένη καμαριέρα και όρμησε, μόνο που έπεσε πάνω σε αληθινή καμαριέρα...Συμβαίνουν και τέτοιες ατυχίες.

Μετά λοιπόν τον Μπερλουσκόνι και τα πάρτυ μπούγκα-μπούγκα, τον πρόεδρο της Τσεχίας, τον Κλάους, που συνελήφθη να κλέβει στυλό, τον Σαρκοζί με τα ψηλά τακούνια για να φτάνει την Κάρλα, τον Μπλέρ να λέει ψέμματα για να δικαιολογήσει την επίθεση στο Ιράκ και μετά να το ρίχνει στον καθολικισμό για να του συγχωρεθούν οι αμαρτίες και τον Άκη τον Τσοχατζόπουλο να κατηγορείται για μίζες από υποβρύχια, τώρα μας βγήκε.. πηδηχταράς και ο Στρος Καν. Το μόνο που περιμένουμε είναι να ανακαλυφθεί σχέση της Μέρκελ με τεκνό...Θεός φυλάξει. Τουλάχιστον ο δικός μας ξεδίνει κάνοντας κανό μέχρις εξόντωσης ο φουκαράς.

Με τέτοια εξώλης και προώλης Ευρώπη (εδώ που τα λέμε και επί Κέννεντυ, το βασικό καθήκον της υπηρεσίας ασφαλείας στον Λευκό Οίκο ήταν να μαζεύει τα κυλοτάκια για να μην τα βρει η Ζακλίν, ενώ δεν ξεχνάμε και τον Κλίντον), πώς να πάμε μπροστά. 

Αλλά αυτός ο Στρος Καν πάλι, παραήταν ζωηρός. Συνεχώς κυκλοφορούσαν ερωτικές ιστορίες γι΄ αυτόν όταν ήταν υπουργός του Ζοσπέν. Και μετά, στο ΔΝΤ, τα έφτιαξε με μία ουγγαρέζα υφισταμένη του και έγινε σάλος. Μόνο ο Μπερλουσκόνι μπορεί να τον ανταγωνισθεί σε σεξομανία. Τώρα όμως την πάτησε για τα καλά, γιατί στην «πουριτανική» Αμερική δεν αστειεύονται με τέτοιες κατηγορίες, γι αυτό και τον συνέλαβαν. Και φυσικά, ούτε στη Γαλλία μπορεί πια να σταθεί ως υποψήφιος αντίπαλος του τακουνάκια του Σαρκοζί για τη διεκδίκηση της Προεδρίας. Εκτός και αν οι γάλλοι πιστέψουν ότι πρόκειται περί σκευωρίας που είχε στήσει στον αντίπαλό του ο Σαρκοζί, οπότε θα γίνει της κακομοίρας και όχι μόνο στη Γαλλία, αλλά και διεθνώς. Αφήστε που θα θεωρηθεί ότι είναι ανακατεμένη στο παιχνίδι και η Ουάσινγκτον.

Βέβαια, αποδεικνύεται ότι είμαστε και εμείς γκαντέμηδες. Γιατί όσο νάναι, ο Στρος Καν έβαζε κάποια πλάτη, παρ΄ όλο που μετά ξεφούρνιζε στις συνεντεύξεις τις συζητήσεις που είχε με τον Γ. Παπανδρέου και τελευταία τα είχε πάρει στο κρανία με τις φτωχότατες επιδόσεις μας. Τώρα τι γίνεται; Ποιος θα εκπροσωπεί το ΔΝΤ, μέχρι να ξεκαθαρίσει η υπόθεση από την οποία αποκλείεται να βγει λάδι ο Στρος Καν; Χθες επρόκειτο να γίνει η συνάντηση με την Μέρκελ και σήμερα να παραστεί στο ECOFIN για να συναποφασίσουν για την τύχη μας, οπότε τώρα τι θα γίνει; Και ο επόμενος θα έχει την ίδια στάση απέναντί μας; Και που θα βρούμε τα λεφτά που τα βιαζόμαστε; Εκτός και αν η ανοχή που έδειχνε απέναντι στην Ελλάδα ο Στρος Καν υπαγορευόταν σε μεγάλο βαθμό και από την Ουάσινγκτον, οπότε και ο αντικαταστάτης θα υποχρεωθεί να κρατήσει ανάλογη στάση.

Τέτοιον έγκαυλο (πυρίκαυλο κατά τον Εμπειρίκο) πάντως Στρος Καν δεν τον περιμέναμε, παρά την τολμηρή φαντασία που διαθέτουμε! Να δούμε τι άλλο θα δουν τα ματάκια μας σ΄ αυτή την ζωή... Αν μη τι άλλο, εμείς τα λεφτά τα τρώγαμε με τις οικογένειές μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: