"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Το κουρέλιασμα της 3ης του Σεπτέμβρη


Για την οικονομική πολιτική του ΠΑΣΟΚ έχουν λεχθεί πολλά, και έχουν γραφτεί ακόμη περισσότερα. Συνοπτικά θα μπορούσε να πεί κάποιος πως είναι μια πολιτική που υπονομεύει άμεσα Εθνική Ανεξαρτησία, αγνοεί τη Λαϊκη Κυριαρχία, και συμβάλλει τα μέγιστα στην κατάργηση της εναπομείνουσας Κοινωνικης Απελευθερωσης, αγνοώντας κάθε έννοια Δημοκρατικής Διαδικασίας.

Εαν προσέξατε, αυτά που ειπώθηκαν παραπάνω (Λαική Κυριαρχία, Κοινωνική Απελευθέρωση, Εθνική Ανεξαρτησία,Δημοκρατική Διαδικασία) είναι, σύμφωνα με το site του ΠΑΣΟΚ, ο πυρήνας της διακήρυξης της 3ης Σεπτεμβρίου, της ιδρυτικής διακήρυξης του κινήματος. Άρα λοιπόν έχουμε ένα κίνημα, κόντρα στον ίδιο του τον εαυτό. Το γιατί η πολιτική του είναι κόντρα σε αυτές τις έννοιες έχει αναλυθεί εκτενώς και σε άλλα κείμενα, και δεν είναι της παρούσης.

Αυτό που έχει σημασία είναι η αστυνομοκρατία που έχει επιβάλλει το ΠΑΣΟΚ, που δέν έχει προηγούμενο. Αξίζει να σημειωθεί πως πολλοί απο αυτούς που στέλνουν τις ορδές των ΜΑΤατζήδων, είχαν αντιταχθεί σε αυτούς, και είχαν φάει ξύλο και δακρυγόνα και κλόμπ και προσαγωγές.

Η κυβέρνηση έχει δώσει σαφές στίγμα: Κερατέα: 5 μήνες περίπου, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έδερναν γυναικόπαιδα και γέρους, απείλησαν με περίστροφο πολίτες, έμπαιναν σε σπίτια νύχτα, έριξαν δακρυγόνο σε ευθεία βολή,επανέφεραν το χουντικό κανόνι νερού και άλλα τραγικά. Νωρίτερα, απ'τα της Κερατέας, είχαν φορτώσει σε έναν απλό περαστικό μια τσάντα με μολότωφ, και είχαν ψεκάσει με χημικά στο πρόσωπο τον 85χρονο Μανώλη Γλέζο. Τώρα έχουν σχεδόν σκοτώσει εναν άνθρωπο.

Δεν μπορεί μια σοσιαλιστική, δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση να λειτουργεί με λογικές Καντάφι και Μουμπάρακ. Δεν γίνεται ένα κίνημα που διακήρρυτε την Λαική Κυριαρχία την Κοινωνική απελευθέρωση και τη Δημοκρατική Διαδικασία, να δέρνει τόσο άγρια, τόσο βάναυσα το λαό.

Αυτή η κυβέρνηση είναι υπεύθυνη πρώτα απέναντι στον εαυτό της, κι ύστερα είναι υπεύθυνη απέναντι στο λαό και δευτερευόντως στο κίνημα και στην 3η του Σεπτέμβρη. Θα κριθεί, όπως όλες οι ηγεσίες απο την ιστορία, και η ιστορία θα τους γράψει με τα πιο μαύρα γράμματα που έχει γράψει ποτέ για ηγεσία. 

Η προδοσία απέναντι στη δημοκρατία, απέναντι στο λαό, και απέναντι στην ηθική μπορεί να περάσει ατιμώρητη απ'τα δικαστήρια,τις εξεταστικές και τις προανακριτικές, που οι ίδιοι στήνουν για να δικάζουν τους εαυτούς τους. Μπορεί,με όλη την προπαγάνδα, προσωρινά, να περάσει ατιμώρητη και απ'το λαό. Δέν μπορεί όμως να περάσει ατιμώρητη απ'την ιστορία.

Είμαι βέβαιος οτι το κόμμα που ψήφισαν τόσοι Έλληνες, οι αρχές στις οποίες πίστεψαν, και τις οποίες στήριξαν, δέν ήταν ούτε το ξεπούλημα της χώρας μας, ούτε η χουντική αστυνομική βία. Ήταν ένας λαός προδομένος απο μια ανάλογη κυβέρνηση, δολοφονικής κρατικής καταστολής, ξεδιάντροπης αντιλαϊκής πολιτικής και διαφθοράς, που ζητούσε απελπισμένα την αλλαγή.

Ντροπή σε όλους αυτούς, που κατέστρεψαν το όραμα της 3ης του Σεπτέμβρη και έπαιξαν παιχνίδια στην πλάτη του κινήματος. Ντροπή , που καταχράστηκαν την εμπιστοσύνη και την αγάπη του κόσμου, για να εξυπηρετήσουν εαυτούς και υμέτερους. 

Ακόμη τραγικότερο είναι το γεγονός ότι διώχνουν την υγιή νεολαία απ'την πολιτική και την ωθούν σε αντιδημοκρατικές λογικές αντάρτικου πόλης ή ακόμη χειρότερα, στους συμμορίτες της ακροδεξιάς που δέρνουν τυφλά εξαθλιωμένους μετανάστες. Σπέρνουν ανέμους και αναμφίβολα θα θερίσουν θύελλες.

Το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να είναι σύμμαχος του λαού, όχι των αγορών και του ΔΝΤ.
Το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να σέβεται τη δημοκρατία και τα ιδεώδη της 3ης του Σεπτέμβρη.
Το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να είναι προστάτης και σύμμαχος του πολίτη. Όχι του ασφαλίτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: