"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΙΣΡΑΗΛ: Εκοψε τους μισθούς σε 150.000 Παλαιστινίους

Χωρίς μισθούς αποφάσισε να αφήσει 150.000 Παλαιστίνιους δημόσιους υπαλλήλους στη Δυτική Oχθη η κυβέρνηση του Ισραήλ ως αντίποινα για την υπογραφή της συμφωνίας συμφιλίωσης μεταξύ της Φατάχ και της Χαμάς. Συγκεκριμένα, η ισραηλινή κυβέρνηση πάγωσε τις μεταβιβάσεις κεφαλαίων από τη φορολογία προς την Παλαιστινιακή Αρχή, λέγοντας πως υπάρχει περίπτωση τα χρήματα να καταλήξουν στα ταμεία της Χαμάς.

H Παλαιστινιακή Αρχή δεν θα μπορέσει να πληρώσει τους δημόσιους υπαλλήλους, μέχρι το Ισραήλ να ξεπαγώσει τα χρήματα ή μέχρι ξένες κυβερνήσεις να κάνουν δωρεές. Το μισθολογικό κόστος για όλο το δημόσιο τον μήνα ανέρχεται σε περίπου 118 εκ. ευρώ. Η Γαλλία υπέγραψε χθες συμφωνία με την οποία παραχωρεί 10 εκ. ευρώ, ενώ η ΕΕ είχε ανακοινώσει ότι θα διαθέσει 85 εκ. ευρώ στην Παλαιστινιακή Αρχή.

EΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: