"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Ιονέσκο

Από τον ΦΙΛΙΠΠΟ ΣΥΡΙΓΟ

Εχουν πλάκα ορισμένοι... αστέρες του αθλητισμού μας, όταν στριμώχνονται και προσπαθούν να βγουν και από πάνω. Δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα είχαμε με τον Μπέο και τον Τζέκο, όταν αναγκάστηκαν να απολογηθούν, ο πρώτος ενώπιον δημοσιογράφων και ο δεύτερος ενώπιον δικαστηρίου.

ΜΠΛΕΓΜΕΝΟΙ στις αποκαλύψεις για τον... μαγικό κόσμο του ποδοσφαίρου, ο μεν, και στη γνωστή ιστορία με το τροχαίο των Κεντέρη-Θάνου, ο δε, υποχρεώθηκαν να καταφύγουν σε λογικά άλματα, που όχι μόνο έκαναν δυσκολότερη τη θέση τους, αλλά τους οδήγησαν μέχρι τα όρια της αυτογελοιοποίησης.

ΤΟ ΧΟΡΟ άνοιξε την περασμένη βδομάδα, ο εκ Βόλου έλκων την καταγωγή πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχ. Μπέος, στον οποίο αποδίδεται προσπάθεια επηρεασμού τού επίσης Βολιώτη διαιτητή Δαλούκα. Αφού πρώτα διευκρίνισε (προφανώς για να φανεί ότι δεν ήταν δυνατόν να του κάνει... ανεπίτρεπτες προτάσεις) ότι με τον Δαλούκα δεν είχε σχέσεις, κατόπιν ισχυρίστηκε ότι, ναι μεν, όπως τον κατηγορούν, του τηλεφώνησε, αλλά μετά και όχι πριν από τον αγώνα Αρης - ΠΑΟ και μόνο για να τον... μαλώσει επειδή με τη διαιτησία του εξέθεσε την κοινή πατρίδα τους, τον Βόλο!

ΣΤΟ ίδιο μήκος κύματος, χθες, ο Χρήστος Τζέκος ισχυρίστηκε ότι αυτός και οι αθλητές του, Κεντέρης, Θάνου, αναγκάστηκαν να παραδώσουν τις διαπιστεύσεις τους και να μην αγωνιστούν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, ύστερα από τηλεφωνικές απειλές, που στρέφονταν εναντίον μελών της οικογένειάς του! Και μάλιστα όταν ο πρόεδρος τον ρώτησε «ποιος σας απειλούσε;», αυτός, χωρίς καμία δυσκολία, απάντησε: «Από την Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων», χωρίς βέβαια να διευκρινίσει αν τα τηλεφωνήματα τα έκανε ο Ρογκ, ο Λάμπης Νικολάου ή και οι δύο μαζί!

ΘΕΑΤΡΟ του παραλόγου, χωρίς άλλο, στο οποίο εντάσσονται και άλλες ατάκες των σπουδαίων αυτών προσωπικοτήτων, που με τις πράξεις και τα λόγια τους διαφημίζουν τον ελληνικό αθλητισμό. Οταν ο Μπέος κλήθηκε να αποκαλύψει σε ποιον Βαγγέλη απευθυνόταν με τη φράση «Βαγγέλη, πρόσεχε...», που του αποδίδεται από τους κομιστές των CD, εκείνος, είτε για να διακωμωδήσει το θέμα είτε χάριν σημειολογίας, ανέτρεξε στο λαϊκό τραγουδιστή Βαγγέλη Περπινιάδη, που ήταν φανατικός οπαδός του Ολυμπιακού.

ΑΛΛΑ κι ο Τζέκος δεν πήγε πίσω, όταν ισχυρίστηκε πως δεν κατάφερε να ειδοποιήσει τους αθλητές του για την πλεκτάνη που τους είχε στήσει η ΔΟΕ, επειδή «τα παιδιά είχαν κλείσει τα τηλέφωνά τους»! Λες και τα «παιδιά» δεν είχαν φίλους, συζύγους, συγγενείς, στους οποίους θα μπορούσε να τηλεφωνήσει ο προπονητής, ούτε και γνωστές διευθύνσεις διαμονής, στις οποίες, εν μέσω τόσης ανάγκης, ασφαλώς και θα έπρεπε να τρέξει...

ΚΙ ΟΛ' ΑΥΤΑ, βέβαια, για την περίπτωση που οι δύο αθλητές είχαν κλείσει όχι μόνο τα κινητά τους, αλλά και την τηλεόραση!

ΟΜΩΣ, ουδέν κακόν αμιγές καλού. Γιατί μ' αυτά και μ' αυτά, που άλλους κάνουν να κλαίνε και άλλους να γελάνε, η ετυμηγορία της Δικαιοσύνης είναι σχεδόν περιττή, καθώς η κοινή γνώμη είναι ήδη σε θέση να αντιληφθεί τι ακριβώς έχει γίνει.

fsyrigos@enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: