"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Πασιονάρια Παγκαλίνα...

Οπως αναμενόταν, η απόφαση του υπουργείου Παιδείας για τις συγχωνεύσεις σχολείων προκαλεί αντιδράσεις στις τοπικές κοινωνίες. Αντιδράσεις και επιστολές. 

Χθες, λοιπόν, η Χριστίνα Χριστοφάκη (πρώην υποψήφια δήμαρχος Σαρωνικού και σύζυγος του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλου) έστειλε στην Αννα Διαμαντοπούλου επιστολή διαμαρτυρίας για την κατάργηση του γυμνασίου Κουβαρά!

«Θα γίνει της... Κερατέας!»
Η επιστολή της κυρίας αντιπροέδρου, γραμμένη στον ενικό και σε ύφος που ούτε κορυφαίος βουλευτής δεν θα χρησιμοποιούσε για να συντάξει ερώτηση προς υπουργό, αφήνει αιχμές (τουλάχιστον) εναντίον της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας με την προειδοποίηση ότι «δεν θα ήταν ευχάριστο για κανέναν, αν γεννιόταν μια νέα κρίση τύπου Κερατέας»! Και, ως γνωστόν, Κουβαράς και Κερατέα γειτνιάζουν...

Η Χρ. Χριστοφάκη, που, αν θυμάστε, απέδωσε την ήττα της στις δημοτικές εκλογές στην υπονόμευση από πράσινα κυβερνητικά στελέχη, κάνει λόγο στην επιστολή «για την υπεροπτική στάση ορισμένων στελεχών του υπουργείου Παιδείας». Μάλιστα, προαναγγέλλει κινητοποιήσεις, δηλώνοντας ότι η ίδια και ο συνδυασμός της θα στηρίξουν τον αγώνα των δημοτών του Δήμου Σαρωνικού...

Δεν υπάρχουν σχόλια: