"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Κυπριανού κατά Νταβούτοβλου για το Κυπριακό

Προκλητικές χαρακτήρισε τις πρόσφατες δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου για το Κυπριακό, ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Ο κ. Κυπριανού, ο οποίος σχολίαζε την απάντηση Νταβούτογλου στις δηλώσεις του Έλληνα πρωθυπουργού στο Ερζερούμ για το Κυπριακό, επεσήμανε: «Με τέτοιες προσεγγίσεις δεν πρόκειται να πάμε πουθενά σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, αλλά και σε σχέση με τους στόχους της Τουρκίας στην ευρωπαϊκή της προοπτική».

Ο γγ του ΑΚΕΛ εξέφρασε την ελπίδα ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες άκουσαν τον κ. Νταβούτογλου για να διαπιστώσουν τον τρόπο, με τον οποίο λειτουργεί η Τουρκία, δείχνοντας, όπως σημείωσε, «μια υπέρμετρη αλαζονεία, η οποία πηγάζει από το γεγονός ότι δυστυχώς η διεθνής κοινότητα επιδεικνύει έναντί της τεράστια ανοχή».

Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να αποδεχθούμε προσεγγίσεις, όπως αυτή του κ. Νταβούτογλου, κατέληξε ο Άντρος Κυπριανού.

BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: