"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


To BBC κόβει το 1/4 του προσωπικού του

THE TIMES

Το BBC World Service, προκειμένου να επιβιώσει, «κόβει» το 1/4 του προσωπικού του σταματώντας τη λειτουργία 5 υπηρεσιών και περιορίζει τις εκπομπές του στη Ρωσία και στην Κίνα.

Λόγω των περικοπών στον προϋπολογισμό (...) οι ακροατές του σε όλο τον κόσμο θα μειωθούν κατά περίπου 30 εκατ. 

Είναι αυτή η σωστή επιλογή για το Φόρεϊν Οφις, που θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί το BBC World Service μέχρι το 2014, όταν το κόστος θα αναλάβει το BBC;  

Η διεθνής υπηρεσία του BBC έχει μια «ξεχωριστή φωνή», προσφέροντας ρεπορτάζ και αναλύσεις σε μέρη του κόσμου όπου τέτοιου είδους δημοσιογραφία δεν υπάρχει. Η αμερόληπτη ειδησεογραφία του ενοχλεί τα δεσποτικά καθεστώτα από τη Μιανμάρ μέχρι και το Ιράν και ενθαρρύνει τους πολίτες που καταπιέζονται. Σε χώρες όπως η Κίνα και η Ρωσία, με έντονη προπαγάνδα, το ραδιόφωνο του BBC ρίχνει φως στα γεγονότα. Και παρέχει ειδήσεις και προγράμματα σε άλλες χώρες, που δεν έχουν τα μέσα να χρηματοδοτήσουν τα δικά τους Μέσα. 

Οι περικοπές 46 εκατ. στερλινών δεν θα βλάψουν μόνο τους ακροατές του World Service, αλλά και την ίδια τη Βρετανία. (...) 

Ορθώς να γίνουν περικοπές στο Ουάιτχολ. Ομως περικόπτοντας κονδύλια του World Service, το Φόρεϊν Οφις εγκαταλείπει το κανάλι μέσω του οποίου η Βρετανία μιλά στον κόσμο. (...) Η φωνή του BBC World Service πρέπει να συνεχίσει να ακούγεται δυνατά σε όλο τον κόσμο. 

ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ
Γιατί κόβουν κόσμο και δεν φωνάζουν τους "φωστήρες" που πέρασαν απο την δική μας ΕΡΤ τα τελευταία χρόνια να δώσουν "λύση"???

Δεν υπάρχουν σχόλια: