"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Κόλαφος η απώλεια των Μεσογειακών

Η Ελλάδα των λαμπρών και πανάκριβων Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, δεν είναι σε θέση να φέρει σε πέρας τους Μεσογειακούς του 2013.

Μετά από έκτακτη συνεδρίασή της στο Παρίσι, η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων αποφάσισε να αφαιρέσει από την χώρα μας την διοργάνωση των Μεσογειακών Αγώνων που επρόκειτο να διεξαχθούν το 2013 στον Βόλο και στη Λάρισα.

Η ευφορία για την ανάληψη και αυτής της μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης έδωσε την θέση της σε μια ντροπιαστική απόρριψη που εκθέτει για άλλη μια φορά την χώρα στο εξωτερικό.

Οι λόγοι που οδήγησαν σ’ αυτόν τον κόλαφο είναι οι καθυστερήσεις και οι αναβολές όσον αφορά στην πορεία της διοργάνωσης, με αποκορύφωμα την εκ μέρους της χώρας μας αθέτηση των υποχρεώσεών μας σχετικά με την κατασκευή του Μεσογειακού Χωριού, όπου θα διέμεναν οι αθλητές.

Στον φάκελο της υποψηφιότητας, η Ελλάδα είχε αναλάβει την υποχρέωση για την δημιουργία δύο χωριών – ένα στον Βόλο και ένα στη Λάρισα – αλλά τελικά προτείναμε να φιλοξενηθούν οι αθλητές σε ξενοδοχεία και κρουαζιερόπλοια!

Μετά το ξέσπασμα της κρίσης, η Διεθνής Επιτροπή Μεσογειακών Αγώνων είχε επανειλημμένα ρωτήσει την Αθήνα αν τελικά θα είναι σε θέση να φέρει σε πέρας τους αγώνες, παίρνοντας πάντα την διαβεβαίωση ότι η κυβέρνηση εγγυάται την διεξαγωγή τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι με την ανάληψη των Μεσογειακών Αγώνων, διάφορα συμφέροντα άρχισαν να κινούνται γύρω και από αυτήν την υπόθεση. Αποδείξαμε έτσι για άλλη μια φορά ότι οι εθνικές αποστολές είναι κουρελόχαρτα, μπροστά στην εξυπηρέτηση των ιδιοτελών συμφερόντων. Και όταν η χώρα πτώχευσε, όλοι έσπευσαν να εξαφανιστούν.Η αγελάδα δεν είχε άλλο γάλα για άρμεγμα!

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: