"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Μπακογιάννη υπέρ της ένταξης της Τουρκίας

Υπέρ της πλήρους ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, εφόσον αυτή συμμορφωθεί πλήρως με τα απαραίτητα κριτήρια, τάχθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Θα ήταν κεφαλαιώδες λάθος τη δεδομένη χρονική στιγμή να αφεθεί η Τουρκία στην υπερίσχυση ηγεμονικών τάσεων και να απομακρυνθεί από την Ευρώπη», είπε η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας σε ομιλία της στο Ινστιτούτο Bab-Ι-Ali στην Κωνσταντινούπολη.

Η κ. Μπακογιάννη είπε ότι η συμμόρφωση με τα ευρωπαϊκά κριτήρια θα ωφελήσει τον τουρκικό λαό. «Οι πολίτες θα απολαμβάνουν την ειρήνη και τη σταθερότητα, όταν εφαρμοστεί η πολιτική μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες του φίλου μου υπουργού Νταβούτογλου», πρόσθεσε.

Χαρακτήρισε το Κυπριακό «καίριο σημείο για να κλείσουν τα θέματα που χωρίζουν Ελλάδα και Τουρκία» και τόνισε ότι «μια τελική και δίκαιη λύση για το Νησί, που θα ικανοποιήσει και τις δύο κοινότητες, θα δώσει την απαραίτητη ώθηση για λύση όλων των προβλημάτων που απομένουν».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ
"...δίκαιη λύση για το Νησί, που θα ικανοποιήσει και τις δύο κοινότητες..."
Ετσι Ντορούλα μου. Πάνω απ όλα η ικανοποίηση του κατακτητή...

Δεν υπάρχουν σχόλια: