"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Γάλλοι επιστήμονες αποκάλυψαν το μυστικό της καλής σαμπάνιας

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Το μυστικό της καλής σαμπάνιας αποκάλυψαν προχθες, λίγες ημέρες πριν από την Πρωτοχρονιά, Γάλλοι επιστήμονες. Σύμφωνα με τις έρευνές τους, το μυστικό της καλής σαμπάνιας κρύβεται στις μπουρμπουλήθρες, καθώς αυτές παίζουν κρίσιμο ρόλο στη μεταφορά της γεύσης, του αρώματος και της υφής του ποτού στο στόμα του καταναλωτή. 

Το συμπέρασμα αυτό παρουσίασε γαλλική επιστημονική ομάδα σε δημοσίευσή της στην επιστημονική επιθεώρηση American Chemical Society Journal. Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρηθεί η γεύση της σαμπάνιας είναι το μπουκάλι της να διατηρηθεί σε θερμοκρασία 4 βαθμών Κελσίου, το ποτό να σερβιριστεί σε ποτήρι-φλογέρα, στο οποίο πρέπει να έχει χυθεί αργά στο πλάι και όχι απότομα στο κέντρο του ποτηριού.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: