"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Η πρώτη βασίλισσα χωρίς υπηρέτες

The Daily Telegraph

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον αποφάσισαν ότι δεν θα προσλάβουν υπηρετικό προσωπικό όταν παντρευτούν.

Αυτή η απόφασή τους θα τους κάνει τα πρώτα μέλη της βασιλικής οικογένειας που δεν θα χρησιμοποιούν οικιακούς βοηθούς από πότε ακριβώς;... Ακόμη και κατά τη διάρκεια πολέμων, ή όταν οι αντίπαλοί τους τούς κλείδωναν στον Πύργο του Λονδίνου, οι πρίγκιπες και οι πριγκίπισσες είχαν υπηρετικό προσωπικό. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η απόφασή τους αντικατοπτρίζει μια γενικότερη στάση του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της μελλοντικής συζύγου του, η οποία μπορεί μια μέρα να γίνει η πρώτη βασίλισσα που μεγάλωσε χωρίς υπηρέτες. 

Από την άλλη ίσως ο πρίγκιπας Ουίλιαμ να έχει διδαχθεί από την εμπειρία της μητέρας του, της πριγκίπισσας Νταϊάνας, ότι τελικά πολλοί από τους υπηρέτες κλείνουν απίστευτες συμφωνίες για βιβλία με εκδοτικούς οίκους. Μπορεί πραγματικά το πλύσιμο των πιάτων να είναι πολύ βαρετό, όμως δεν έχεις κάποιον στο σπίτι σου να κρατά σημειώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: